بررسی تطبیقی وصایت در قانون مدنی و قانون امور حسبی
عنوان | بررسی تطبیقی وصایت در قانون مدنی و قانون امور حسبی |
---|---|
رشته | حقوق خصوصی |
دانشجو | مریم پاک عقیده عربانی |
استاد راهنما | محمدرضا شرافت پیما |
مقطع | کارشناسی ارشد |
سال دفاع | ۱۳۹۹ |
دانشگاه | دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی |
بررسی تطبیقی وصایت در قانون مدنی و قانون امور حسبی عنوان پایان نامه ای است که توسط مریم پاک عقیده عربانی، با راهنمایی محمدرضا شرافت پیما در سال ۱۳۹۹ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی دفاع گردید.
چکیده
وصیت از جمله اسباب تملک محسوب می شود که برخی از فقها آن را عقد، و عده ای دیگر از آن به ایقاع تعبیر می کنند. به عبارتی تمامی افرادی که ایجاب و قبول را شرط تحقق وصیت می دانند، با برشمردن قبول به عنوان رکن اصلی، وصیت را عقد می شمارند. با توجه به اهمیت ماهیت وصیت و همچنین آثاری که بر این امر مترتب می گردد، همواره این بحث مورد مداقه فقها و به تبع آن، قانون مدنی قرار گرفته است. نتایج بدین قرار است که وصیت را می توان به دو قسم وصیت تملیکی و عهدی تقسیم بندی کرد، به طوری که هر یک از این اقسام، از ارکان، شروط و احکام خاصی برخوردار است. در این راستا سوالاتی مطرح می شود که عبارت است از: مطالعه تطبیقی و صایت در قانون مدنی و قانون امور حسبی نکات مشابه و متفاوتی در قوانین مذکور دست می یابیم؟ مهمترین وجوه اشتراک وصایت در قانون امور حسبی و قانون مدنی کدامند؟ آیا از حیث ارکان انعقاد و اجرا و صایت در امور حسبی و قانون مدنی متفاوتند؟در پاسخ باید چنین اذعان داشت، با بررسی تطبیقی وصایت در قانون مدنی و قانون امور حسبی می توان به ارکان چهارگانه مشترک میان دو قانون اشاره کرد. در هر دو قانون اراده شرط لازم می باشد و وصایت یک عمل حقوقی به شمار می رود. به نظر می رسد مهمترین وجوه ا شتراک در وصایت قانون امور حسبی و قانون مدنی اقدام به و صیت موصی تا یک سوم اموال خود و انجام اموری که موصی از وصی خواسته باشد. به نظر میرسد از لحاظ انعقاد و اجرا در ارکان وصایت در قانون امور حسبی و قانون مدنی مثل وصیت در زمان جنگ و عدم و صیت نوشتن و صیت نامه سری توسط وصی بی سواد تفاوت هایی باشد.
ساختار و فهرست پایان نامه
فهرست مطالب عنوان صفحه چکیده ۱ مقدمه ۲ بیان مسیله ۲ اهمیت و ضروت انجام تحقیق ۳ مرور ادبیات و سوابق مربوطه ۴ جنبه جدید بودن و نوآوری تحقیق ۵ کلمات کلیدی به فارسی ۵ کلمات کلیدی به انگلیسی ۵ اهداف مشخص تحقیق ۵ سوال های تحقیق ۵ فرضیه تحقیق ۶ تعریف واژ ه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی ۶ روش شناسی تحقیق ۷ روش ابزار تجزیه و تحلیل ۷ فصل اول: ۹ ۱–۱ وصیت و انواع آن ۱۰ ۱–۱–۱ تعریف وصیت ۱۰ ۲–۱–۱ انواع وصیت ۱۲ ۱–۱–۲–۱ وصیت تملیکی ۱۲ ۱–۱–۲–۲ وصیت عهدی ۱۵ ۲–۱ ماهیت حقوقی وصیت ۱۶ ۱–۲–۱ دلایل ایقاع بودن وصیت ۱۷ ۲–۲–۱ دلایل عقد بودن وصیت ۱۹ ۳–۱ تمایز بخشی وصیت از سایر مفاهیم مشابه ۲۰ ۱–۳–۱ وصیت و ولایت ۲۰ ۱–۳–۲ وصیت و قیمومت ۲۰ ۳–۳–۱ وصیت و حضانت ۲۲ ۴–۳–۱ وصیت و تولیت ۲۲ ۵–۳–۱ وصیت و وکالت ۲۳ فصل دوم ۲۴ ۲–۱ مفهوم وصیت عهدی و تملیکی در قانون مدنی و قانون امور حسبی ۲۵ ۲–۲ ارکان وصیت عهدی و تملیکی در قانون مدنی و امور حسبی ۲۸ ۲–۲–۱ موصی ۲۸ ۲–۲–۲ موصی به ۲۸ ۲–۲–۲–۱ وصایت بر مال ۲۹ ۲–۲–۲–۲ وصایت بر شخص ۲۹ ۲–۲–۲–۳ وصایت بر انجام عمل ۳۰ ۲–۲–۳ وصی ۳۰ ۲–۲–۴ ناظر ۳۱ ۲–۲–۵ امین ۳۲ ۲–۳ شرایط تحقق وصیت عهدی و تملیکی در قانون مدنی و امور حسبی ۳۳ ۲–۳–۱ بلوغ وصی در قانون مدنی و قانون امور حسبی ۳۳ ۲–۳–۱–۲ عاقل بودن وصی در قانون مدنی و قانون امور حسبی ۳۶ ۲–۳–۱–۳ مسلمان بودن وصی در قانون مدنی و قانون امور حسبی ۴۰ ۲–۳–۱–۴ عادل بودن وصی در قانون مدنی و قانون امور حسبی ۴۰ فصل سوم ۴۸ ۳–۱ آثار وصیت ۴۹ ۳–۱–۱ آثار رد یا قبول وصایت از طرف وصی ۴۹ ۳–۱–۲ آثار وصیت نسبت به وصی در قانون مدنی و امور حسبی ۴۹ ۳–۱–۲–۱ حفظ و اداره ترکه ۵۱ ۳–۱–۲–۲ طرح دعوا ۵۲ ۳–۱–۲–۳ اجرای وصایا ۵۳ ۳–۳ آثار وصیت نسبت به ورثه در قانون مدنی ۵۶ ۳–۲–۱ آثار وصیت نسبت به حقوق وراث ۵۶ ۲–۳–۲ آثار وصیت نسبت به شخص بدون وارث ۵۷ ۳–۳ آثار وصیت نسبت به وصی منفردو متعدد و مسیولیت آن ها در قانون مدنی و امور حسبی ۵۷ ۳–۳–۱ آثار وصیت نسبت به وصی در قانون مدنی ۵۷ ۳–۳–۱–۱وصی منفرد ۵۷ ۳–۳–۲ تعدد اوصیا و مسیولیت آنان ۵۸ ۳–۳–۲–۱ اوصیای عرضی– حالت جمعی ۵۸ ۲–۲–۳–۳ اجتماع صغیر و کبیر ۵۸ ۳–۳–۲–۳ اوصیای عرضی –حالت استقلال ۵۹ ۳–۳–۲–۴ اوصیای طولی – حالت ترتیبی ۵۹ ۳–۳–۲ آثار وصیت نسبت به وصی در قانون امور حسبی ۶۰ ۳–۴ احکام وصیت عهدی در قانون مدنی و امور حسبی ۶۰ ۳–۴–۱ احکام وصیت عهدی در قانون مدنی ۶۰ ۳–۴–۱–۱ حق الزحمه وصی ۶۰ ۳–۴–۱–۲ تعدد اوصیاء ۶۱ ۳–۱–۴–۳ تعیین ناظر ۶۴ ۳–۴–۱–۴ پایان وصایت ۶۶ ۳–۴–۱–۴–۱ خیانت وصی ۶۶ ۳–۴–۱–۴–۲ فوت وصی ۶۶ ۳–۴–۱–۴–۳ حجر وصی ۶۶ ۳–۴–۱–۴–۴ انتفای مورد وصایت و انقضای مدت وصایت ۶۶ ۳–۴–۱–۵ حدود اختیارات وصی ۶۷ ۳–۴–۱–۶ تقیید یا اطلاق ولایت وصی در قیمومیت صغار ۶۷ ۳–۴–۱–۷ اثر خیانت وصی ۶۸ ۳–۴–۱–۸ تفویض وصایت توسط وصی ۶۸ ۳–۴–۲ احکام وصیت در قانون امور حسبی ۶۹ نتیجه گیری ۷۰ منابع و ماخذ ۷۲
کلیدواژه ها
- ماهیت وصیت
- وصیت عهدی