حق ترمیم مبیع و آثار آن در قراردادهای بین المللی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حق ترمیم مبیع و آثار آن در قراردادهای بین المللی
عنوانحق ترمیم مبیع و آثار آن در قراردادهای بین المللی
رشتهحقوق تجارت بین الملل
دانشجوصنم نیک پرتو
استاد راهنماعلی مقدم ابریشمی
استاد مشاورحمیدرضا علومی یزدی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۸
دانشگاهدانشگاه علامه طباطبایی



حق ترمیم مبیع و آثار آن در قراردادهای بین المللی عنوان پایان نامه ای است که توسط صنم نیک پرتو، با راهنمایی علی مقدم ابریشمی و با مشاوره حمیدرضا علومی یزدی در سال ۱۳۹۸ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی دفاع گردید.

چکیده

هدف اصلی و روح حاکم بر کنوانسیون بیع بین المللی به عنوان مهم ترین مقرره بین المللی حاکم بر حقوق قراردادها، تلاش برای حفظ و بقای قرارداد می باشد. حق ترمیم مبیع یکی از مهم ترین نهادهایی است که با رویکرد محدود کردن حق فسخ قرارداد و در عین حال ایجاد تعادل میان منافع طرفین به تحقق این هدف کمک می کند. برای تشکیل حق ترمیم، رعایت استانداردهایی که تضمین کننده تناسب و معقولیت شرایط برای طرفین قرارداد باشند، لازم است. به عنوان نکته بنیادین می توان بیان داشت براساس رویکرد کلی کنوانسیون مبنی بر وضع استانداردهای فراگیر و پوشش دهنده به جای قوانین انعطاف ناپذیر، حق ترمیم مبیع باید به عنوان وسیله ای برای ایجاد تعادل در حفظ منافع طرفین قرارداد و تامین رضایت ایشان مورد استفاده قرارگیرد. هدف از پژوهش بررسی نقش حق ترمیم فروشنده به عنوان شیوه ایجاد این تعادل در عین تلاش برای حفظ قرارداد می باشد. یکی از چالش های ایجاد شده در این مسیر مسیله تقابل حق فسخ و حق ترمیم مبیع است که حل آن به وسیله مفهوم نقض اساسی انجام می گردد. به طور خلاصه در صورت تحقق نقض اساسی نیازی به اجبار خریدار به پذیرش پیشنهاد ترمیم وجود ندارد اما در فرض تردید در وقوع نقض اساسی بررسی امکان ترمیم یکی از معیارهای سنجش تحقق نقض اساسی می باشد که در صورت وجود امکان ترمیم، اساسا نقض اساسی محقق نشده و حق فسخ برای خریدار ایجاد نمی گردد. در نتیجه در تشخیص و اجرای حق ترمیم باید تمام شرایط و اوضاع و احوال خاص هر مورد به دقت بررسی شود تا براساس معیار معقولیت و در جهت ایجاد تعادل در منافع خاص هر دوطرف موجبات رضایت خاطر ایشان تا حد امکان تامین گردد. کلیدواژگان:

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده ۳ مقدمه ۴ کلیات ۹ فصل نخست: ایجاد حق ترمیم مبیع ۲۱ مبحث نخست: شرایط لازم برای ایجاد حق ترمیم مبیع ۲۱ گفتار نخست: شرایط عمومی لازم برای ایجاد حق ترمیم ۲۱ الف) تعهدات فروشنده ۲۲ ب) نقض تعهد فروشنده ۲۸ گفتار دوم: قرارداد بین طرفین در مورد حق ترمیم ۳۱ الف) محدودیت های قرارداد در مورد حق ترمیم ۳۴ ب) گسترش حق ترمیم فروشنده ۳۴ مبحث دوم: شرایط مانع ایجاد حق ترمیم ۳۷ گفتار نخست: ایجاد شرایط نامطلوب برای خریدار ۳۷ الف) تاخیر غیرمعقول ۳۹ ب) شرایط نامطلوب نامعقول با توجه به دکترین از بین رفتن باور ۴۳ ج) تردید در جبران هزینه های از پیش پرداخت شده خریدار ۴۷ گفتار دوم: تقابل حق فسخ و حق ترمیم ۴۸ الف) تقابل حق فسخ و حق ترمیم در کنوانسیون بیع بین المللی ۴۸ ب) بررسی تطبیقی در نظام حقوقی ایران ۵۲ فصل دوم: آثار حق ترمیم ۵۶ مبحث نخست: آثار حق ترمیم نسبت به خریدار ۵۶ گفتار نخست: حق بر مطالبه خسارات ناشی از نقض اصلی ۵۶ الف) ریسک زیان یا خسارت وارد به کالاها در جریان اعمال ترمیم فروشنده ۶۱ ب) استثنایات ریسک زیان یا خسارت وارد به کالاها در جریان اعمال ترمیم فروشنده ۶۴ گفتار دوم: تکلیف خریدار در خصوص همکاری با فروشنده ۶۶ مبحث دوم: آثار حق ترمیم نسبت به فروشنده ۷۰ گفتار نخست: تکلیف به پرداخت هزینه ترمیم ۷۰ گفتار دوم: ایجاد وظیفه ترمیم به موقع جهت جلوگیری از فسخ ۷۴ الف) ترمیم عدم انطباق در اجرای تعهدات قراردادی اضافی مثل خدمات ۷۸ ب) حق فروشنده در انتخاب شیوه ترمیم ۸۰ ج) مکان ترمیم ۸۲ نتیجه گیری ۸۴ منابع ۸۷

کلیدواژه ها

  • حق ترمیم مبیع
  • نقض اساسی
  • شروط پوشش دهنده
  • طرق جبران خسارت
  • حق فسخ