رای دادگاه درباره صدور حکم به مجازات جایگزین حبس (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۲۶۷)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۲۶۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۹/۲۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعصدور حکم به مجازات جایگزین حبس
قاضیحقیقی صفت
منصوری
جعفری شهنی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره صدور حکم به مجازات جایگزین حبس: تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آن ها بیش از شش ماه حبس باشد، مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین حبس است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص شکایت آقای ر.م. فرزند ح. علیه آقای م.م. فرزند الف. دایر بر تهدید و توهین، دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و شکایت شاکی، گزارش و تحقیقات مرجع انتظامی، گواهی گواهان و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده بزهکاری متهم مذکور را محرز و مسلم تشخیص و مستندا به مواد ۶۶۹ و ۶۰۸ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و رعایت ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ متهم را از حیث توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی درجه هشت و از حیث تهدید با رعایت بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین و با رعایت بند ث ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی درجه ۶ بدل از حبس در حق صندوق دولت محکوم و اعلام می نماید. ضمنا صرفا مجازات بزه تهدید قابل اجرا می باشد و صرفا زمانی که به هر علت قانون مجازات اشد تقلیل یابد یا تبدیل یا غیر قابل اجرا شود مجازات توهین اعمال خواهد شد. رأی صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی رودهن حقیقی صفت

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. نسبت به دادنامه شماره ۵۰۰۳۶۸-۹۲۰ مورخ ۱۳/۴/۹۲ در پرونده کلاسه ۵۰۰۳۲۹-۹۲ صادره از شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی بخش رودهن که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام توهین و تهدید موضوع شکایت آقای ر.م. و با احراز بزهکاری و به استناد مواد ۶۶۹ و ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ و با رعایت مواد ۳۸ و ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و با رعایت بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین از حیث توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و از حیث تهدید به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است، نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع مؤثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد، اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد، مشهود نیست الا این که مجازات تهدید دو ماه تا دو سال حبس است و طبق ماده ۷۲ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ در تعدد جرایم عمدی که مجازات قانونی حداقل یکی از آن ها بیش از شش ماه حبس باشد مانع از صدور حکم به مجازات جایگزین (جزای نقدی) است از سوی دیگر حسب مفاد ماده ۶۴ قانون موصوف، صدور حکم به مجازات جایگزین حبس منوط به گذشت شاکی است علاوه بر این میزان جزای نقدی جایگزین حبس با توجه به ماده ۸۶ این قانون ناظر به بندهای ۸۳ این قانون مشخص شده است و دیگر به بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین فاقد وجاهت قانونی است و چون دادگاه تجدیدنظر ممنوع از تشدید است و اشخاص ذی نفع نیز اعتراضی نکرده اند، لهذا این دادگاه مواجه با تکلیف نمی باشد و در نهایت به استناد به بند الف ماده ۲۵۷ از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه، دادنامه تجدیدنظرخواسته را نتیجتا تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی

مواد مرتبط