رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره ملاک احتساب جریمه تخلفات ساختمانی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۱۶۱۳
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۱۶۱۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۶/۲۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۳ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعملاک احتساب جریمه تخلفات ساختمانی
قاضیمحمد مهری
محمد حسن پیرزاده
محمدرضا دلاوری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره ملاک احتساب جریمه تخلفات ساختمانی: کمیسیون ماده صد قانون شهرداری باید جریمه تخلفات ساختمانی را به مأخذ ارزش معاملاتی ساختمان، در تاریخ وقوع تخلف تعیین نماید.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

از آنجایی که رأی مورد اعتراض با اتکا به نظر کارشناس رسمی دادگستری و لحاظ عمر ساختمان موضوع دعوی صادر شده است و اسناد ارایه شده از ناحیه شاکی، عدم رجوع به کارشناس را به هر تقدیر ثبوت می دارد، و از طرفی اسناد ابرازی از سوی شاکی همگی دلالت بر بی توجهی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به زمان ساخت ملک و مقررات حاکم بر آن داشته، و با توجه به عطف با ماسبق نشدن قوانین و مقررات به گذشته برابر ماده ۴ قانون مدنی و عطف عنایت به رأی وحدت رویه شماره ۴۲ مورخ ۱۳۸۷/۶/۲ و شماره ۲۱۰ مورخ ۱۳۸۷/۴/۲ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، مبنی بر لزوم تعیین جریمه تخلفاتی ساختمانی به مأخذ ارزش معاملاتی ساختمان در تاریخ وقوع تخلف از ناحیه کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، بنابراین خواسته شاکی مقرون به صحت تشخیص و حکم به الزام کمیسیون به رسیدگی مجدد با لحاظ جهات ذکر شده در این رأی، به استناد ماده ۶۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رییس شعبه ۳۳ دیوان عدالت اداری - دلاوری

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

با بررسی اوراق و محتویات پرونده، اولا- ایراد شهرداری اسلامشهر نسبت به سمت شاکی موجه نمی باشد؛ زیرا شهرداری و کمیسیون های ماده صد به نام شاکی (ع.ش) تشکیل پرونده داده و نامبرده را ذینفع شناخته اند. ثانیا شاکی در مورخه ۱۳۹۰/۸/۱۴ پروانه ساختمانی دریافت نموده و طبعا قسمت عمده ساختمان را بر طبق پروانه ساختمان احداث گردیده و آنچه در آرای کمیسیون های ماده صد آمده ظاهرا تخلف شاکی تبدیل دو واحد به سه واحد و یک واحد در طبقه اول می باشد که طبق دستورالعمل وزارت کشور با اخذ عوارض بلا اشکال می باشد و از طرفی نظر به اینکه به موجب مفاد رأی بدوی صادره مقرر گردیده در کمیسیون مربوطه مورد رسیدگی قرار گیرد، بدین وصف مجال بررسی نسبت به دلایل طرفین وجود دارد. حالیه با توجه به مراتب فوق و محتویات پرونده و مطالب معنونه در لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه و اینکه ایراد و اشکال موجه و موثری که اساس دادنامه صادره را مخدوش و متزلزل نموده و در نتیجه موجبات نقض آن را فراهم نماید ارایه نگردیده و رأی صادره در چارچوب مقررات و موازین مربوط صادرگردیده و خالی از هرگونه ایراد و نقض قانونی می باشد، لذا مستندا به ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، اعتراض مطروحه را غیر وارد تشخیص و حکم به تأیید و استواری دادنامه تجدیدنظرخواسته را صادر و اعلام می نماید. رأی صادره قطعی است.

رییس شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه

مهری - پیرزاده