رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تعدد معنوی تخریب و تحریق

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۸۸۰۰۸۳۵
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۹۰۸۸۰۰۸۳۵
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۱۱/۳۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۶ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعتعدد معنوی تخریب و تحریق
قاضیاحمدی
رحمت الله عروجی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تعدد معنوی تخریب و تحریق: تحریق شامل تخریب هم می باشد و باید یک کیفر تعیین گردد نه کیفرهای جداگانه.

رأی خلاصه جریان پرونده

شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی شهرستان ف آقای م.ر. را در عداد چندین متهم دیگر به اتهام مشارکت در تخریب اموال منقول و مشارکت در تحریق اموال منقول و غیرمنقول با توجه به محتویات پرونده، شکایت شکات، گزارش مرجع انتظامی و اقاریر صریح متهمین در مراجع انتظامی مستندا به مواد ۶۷۵، ۶۷۶، ۶۷۷ و ... قانون مجازات اسلامی با رعایت تخفیف و اعمال بند ۵ ماده ۲۲ به شش ماه حبس درخصوص بزه مشارکت در تخریب اموال منقول و یک سال حبس درخصوص بزه مشارکت در تحریق عمدی اموال منقول و غیرمنقول (تعدد اعتباری) محکوم نموده است. شعبه ۱۷ دادگاه تجدیدنظر استان ف به موجب دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۷۱۲۱۱۰۰۸۳۴ - ۲۶/۵/۹۱ رأی صادره را تأیید نموده است. اینک محکوم علیه موصوف به شرح لایحه تقدیمی از ریاست محترم دیوان عالی کشور درخواست اعاده دارسی نموده است. متقاضی در لایحه خود اجمالا عنوان نموده هر چند عناوین عنوان شده تخریب و ایجاد حریق جرم و موضوع واحدی است و اعمال مجازات های مختلف خلاف قانون است و کیفر مورد حکم متناسب با جرم نیست. اصولا اینجانب هیچ گونه حضور و مداخله و نقشی در قضیه نزاع و درگیری و جریان اخلال در نظم و تخریب و غیره نداشته ام و به دستور بازپرس شعبه اول دادسرای ف دایره آگاهی بین اینجانب و شکات مواجهه حضوری به عمل آمده و شکات متفقا اظهار داشته اند که اینجانب در منازعه شرکت نداشته ام. موضوع جهت رسیدگی به این شعبه (۶) ارجاع شده است.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

با توجه به محتویات پرونده درخواست اعاده دادرسی آقای م.ر. فرزند ک. بر اساس کیفر (محکومیت از جهت تخریب و تحریق) موجه و مشمول مقررات بند ۶ ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی کیفری است چون جرایم ارتکابی او از مصادیق قسمت دوم ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی است و در واقع تحریق شامل تخریب هم می باشد و می بایست یک کیفر لحاظ می شد، لذا با قبول درخواست رسیدگی مجدد به استناد ماده ۲۷۴ قانون مذکور در فوق به شعبه هم عرض ارجاع می گردد.

رییس شعبه ۶ دیوان عالی کشور مستشار

عروجی احمدی

مواد مرتبط