شروط استاندارد در حقوق ایران و مقایسه آن با مقررات فراملی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
شروط استاندارد در حقوق ایران و مقایسه آن با مقررات فراملی
عنوانشروط استاندارد در حقوق ایران و مقایسه آن با مقررات فراملی
رشتهحقوق خصوصی
دانشجواحمد سلیمانی
استاد راهنمااکبر میرزانژاد جویباری
استاد مشاورسیدهادی حسینی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۰
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی



شروط استاندارد در حقوق ایران و مقایسه آن با مقررات فراملی عنوان پایان نامه ای است که توسط احمد سلیمانی، با راهنمایی اکبر میرزانژاد جویباری و با مشاوره سیدهادی حسینی در سال ۱۳۹۰ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

چکیده

یکی از مباحث مهم حقوق قراردادها شروط ضمن عقد می باشد. شروط را به انواع مختلفی دسته بندی نموده اند مانند شرط صفت، نتیجه و شرط فعل یا شرط صریح، ضمنی و بنایی، یکی از انواع شرط که به لحاظ نحوه گنجاندن و درج در قرارداد دسته بندی می شود، شرط استاندارد می باشد، که در حقوق ایران با وجود اهمیت این نوع شرط چندان که باید به آن پرداخته نشده است. شروط استاندارد شروطی هستند که پیش از انعقاد قرارداد به صورت چاپ شده و نمونه تهیه و تنظیم می شوند و در هنگام انعقاد قرارداد بدون مذاکره از آن ها استفاده می شود. این نوع شرط مزایایی دارد از جمله اینکه باعث می شود معاملات و قراردادها، سریعتر و راحتر و با هزینه کمتر انجام شود. با توجه به مزایایی که شروط استاندارد دارند، این شروط با استقبال زیادی روبرو شده است و استفاده از آن در قراردادهای تجار و شرکتها مانند قراردادهای خرید و فروش، کار، ارایه خدمات از قبیل آب، تلفن و اینترنت رو به فزونی می رود. در کشور ما به این نوع شرط بسیار کم توجه شده است ولیکن در کشورهای خارجی و بخصوص در سطح بین المللی و فراملی توجه زیادی به شرط استاندارد شده است و مقرراتی مرتبط با این شرط تدوین و تصویب شده است.شروط استاندارد، با توجه به تعریف آن، نوعی از شروط ضمن عقد هستند که با توجه به مبانی فقهی و حقوقی موجود، به نظر صحیح و معتبر می باشند مگر در موارد خاص که شروط استاندارد مورد تراضی و قصد قرار نگرفته باشد و همچنین غیر معقول و غیر منتظره و تحمیلی باشند.در تحقیق پیشرو سعی شده است شروط استاندارد، اعتبار و جایگاه آن در حقوق قراردادها، انواع و آثار آن در حقوق ایران و مقررات فراملی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

ساختار و فهرست پایان نامه

عنوانصفحهمقدمه۱فصل اول: مفاهیم، پیشینه و کارکردهای شروط استاندارد۳ مبحث اول: مفاهیم۵ مبحث دوم: پیشینه و سابقه شروط استاندارد۲۵ مبحث سوم: کارکردهای شروط استاندارد۳۷فصل دوم: ماهیت، انواع و اعتبار شروط استاندارد۴۳ مبحث اول: ماهیت شروط استاندارد۴۵ مبحث دوم: انواع شروط استاندارد۴۸ مبحث سوم: اعتبار شروط استاندارد۶۵فصل سوم: آثار و احکام شروط استاندارد۸۸ مبحث اول: تفسیر و تعارض شروط استاندارد۹۰ مبحث دوم : آثار و احکام در قراردادهای خاص۱۱۶نتیجه و پیشنهادات۱۴۰منابع و مآخذ۱۴۵

کلیدواژه ها

  • استاندارد
  • قرارداد
  • انترناسیونالیسم
  • نظام حقوقی
  • ایران
  • مقررات
  • شروط
  • قرارداد