شناسایی و پیشگیری از فرصتهای وقوع جرم سازمانیافته در بازار بینالمللی عتیقهجات
شناسایی و پیشگیری از فرصتهای وقوع جرم سازمانیافته در بازار بینالمللی عتیقهجات نام مقاله ای از بهاره قانون و سیمون مکنزی است که در شماره 39 (ابان 1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.
چکیده
شورای مشورتی علمی و حرفهای بینالمللی سازمان ملل متحد در برنامهای تحت عنوان «برنامه پیشگیری از جرایم و عدالت کیفری» در دسامبر 2008 در کشور ایتالیا مبادرت به برگزاری یک کنفرانس بینالمللی تحت عنوان «جرایم سازمانیافته در حوزه آثار هنری و عتیقه» نمود. ماحصل این کنفرانس انتشار یازده مقاله بهصورت یک کتاب تحت همین نام توسط شورای مذکور و با ویراستاری استفانو ماناکوردا بود.
مقاله پیشِرو یکی از مجموعه مقالات ارائه و منتشرشده در این کنفرانس میباشد که علاوهبر موضوع و ارکان جرم سازمانیافته در حوزه آثار هنری و عتیقه، به بررسی انتقادی قانون کیفری مصوب 2003 در کشور انگلستان بهنام «قانون تجارت اشیاء فرهنگی» که بهمنظور پیشگیری و مجازات جرایم مذکور تصویب گردید، میپردازد. استفاده از تجربههای قانونگذاری و عملی کشور انگلستان که سالها موردِبررسی میدانی نگارنده مقاله بوده و رویکردهای متعددی که در مقاله حاضر معرفی شدهاند، میتوانند جهت مقابله با وقوع این دسته از جرایم در کشورمان که سرشار از آثار باستانی و تاریخی ارزشمند است، راهگشا باشد.
کلیدواژه ها
- حمایت کیفری از اموال فرهنگی
- جرایم بینالمللی سازمانیافته
- بازار مجرم
- سرقت اموال فرهنگی
- جرایم علیه عتیقهجات