طلاق توافقی و آثار عدول از آن

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
طلاق توافقی و آثار عدول از آن
عنوانطلاق توافقی و آثار عدول از آن
رشتهحقوق خصوصی
دانشجومونا گشتاسب
استاد راهنمامحمد جواد باقی زاده
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۵
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



طلاق توافقی و آثار عدول از آن عنوان پایان نامه ای است که توسط مونا گشتاسب، با راهنمایی محمد جواد باقی زاده در سال ۱۳۹۵ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دفاع گردید.

چکیده

در طلاق توافقی زوجین هر دو متقاضی طلاق بوده و در کلیه امور با یکدیگر توافق نموده اند که باید با مراجعه شخص به دادگاه خانواده یا توسط وکیل خانواده خود، اعلام توافق خود را در اموری همچون وصول یا بذل مهریه، نفقه ایام عده، حضانت فرزند بعد از طلاق، ملاقات فرزند، شیوه استرداد جهیزیه و سایر حقوق دوران زوجیت را کتبا نوشته و به دادگاه جهت ضبط در پرونده تقدیم دارند. برای اجرا شدن طلاق، اخذ گواهی عدم امکان سازش الزامی است، ضمن این که براساس ماده 27 قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۲ در کلیه موارد درخواست طلاق، به جز طلاق توافقی، دادگاه باید به منظور ایجاد صلح و سازش موضوع را به داوری ارجاع کند. اما طبق ماده ۲۵ این قانون درضورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح نمایند. یکی از روش های عدول از طلاق توافقی، زوج یا زوجه یا هر دو می توانند تا قبل از آخرین جلسه دادگاه که منجر به صدور حکم می گردد از نظر خود عدول نمایند؛ یعنی پشیمان شده و دادخواست خود را پس بگیرند و درواقع از دادگاه بخواهند که آن را نادیده تلقی نماید. طلاق توافقی نوعی طلاق با توافق طرفین است. در فقه امامیه و قانون مدنی ما چیزی را به عنوان طلاق توافقی نداریم. یک نوع طلاق تحت عنوان خلع و مبارات را می توانیم نوعی طلاق با توافق طرفین بدانیم. اما در مواد ۲۵، ۲۶ و ۲۷ قانون حمایت خانواد مصوب ۱۳۹۲ به طلاق توافقی و شرایط آن پرداخته شده است.باتوجه به اختیار مطلق مرد در طلاق توافقی و ایقاع بودن ماهیت طلاق جهت گریز و خلاصی زن از برخی مشکلات اجازه داده شده تا زوجه با اعطای مال به شوهرش از او طلاق بگیرد. در این مطالعه سعی بر آن شده باتوجه به ماهیت طلاق توافقی آثار عدول از این نوع طلاق را بررسی نماییم.

ساختار و فهرست پایان نامه

فهرست مطالبچکیده ۱فصل اول: کلیات پژوهش۱–۱– مقدمه ۳۱–۲– بیان مساله ۴۱–۳– سوالات تحقیق ۴۱–۴– فرضیه های تحقیق ۶۱–۵– سوابق تحقیق ۵۱–۶– اهداف تحقیق ۶۱–۷– ساختار تحقیق ۶فصل دوم: مفاهیم و کلیات طلاق۲–۱– مفهوم طلاق ۸۲–۲– اوصاف طلاق ۹۲–۳– مشروعیت طلاق در فقه اسلامی ۹۲–۴– موجبات طلاق ۱۳۲–۴–۱– طلاق به اراده ی مرد ۱۶۲–۴–۲– طلاق به درخواست زن ۱۸۲–۴–۳– توافق زوجین ۲۲۲–۵– شرایط طلاق ۲۵۲–۵–۱– شرایط ایقاع طلاق ۲۶۲–۵–۱–۱– وجود دو شاهد مرد عادل ۲۶۲–۵–۱–۲– لزوم صیغه در طلاق ۲۷۲–۵–۱–۳– تنجیز در طلاق ۲۸۲–۵–۲– شرایط طلاق دهنده ۲۹۲–۵–۲–۱– بلوغ ۲۹۲–۵–۲–۲– عقل ۳۲۲–۵–۲–۳– قصد ۳۳۲–۵–۲–۴– اختیار ۳۴۲–۵–۳– شرایط مطلقه ۳۶۲–۵–۳–۱– پاکیزگی زن ۳۶۲–۵–۳–۲– وقوع طلاق در طهر غیرمواقعه ۳۷۲–۶– اقسام طلاق ۳۸۲–۶–۱– اقسام طلاق باین ۳۹۲–۶–۲– مواردی که طلاق باین است ۴۱۲–۶–۲–۱– طلاق زنی که عده ندارد ۴۱۲–۶–۲–۲– سومین طلاق بعد از سه وصلت متوالی ۴۳۲–۶–۲–۳– طلاق به عوض ۴۳۲–۶–۲–۴– طلاق خلع ۴۴۲–۶–۲–۴–۱– ماهیت طلاق خلع ۴۵۲–۶–۲–۴–۲– صیغه ی طلاق خلع ۴۷۲–۶–۲–۴–۲–۱– صیغه ی طلاق خلع از جانب وکیل ۴۸۲–۶–۲–۴–۳– شرایط مخالع و مختلعه ۴۹۲–۶–۲–۵– طلاق مبارات ۵۱۲–۶–۲–۵–۱– صیغه ی طلاق مبارات ۵۲۲–۶–۳– طلاق رجعی ۵۲۲–۶–۳–۱– اقسام طلاق رجعی ۵۴۲–۶–۳–۱–۱– تقسیم طلاق رجعی به طلاق عِدی و غیر عِدی ۵۴فصل سوم: طلاق توافقی و آثار عدول از آن۳–۱– مفهوم و ماهیت طلاق توافقی ۵۶۳–۱–۱– تعریف طلاق توافقی ۵۶۳–۱–۲– ماهیت طلاق توافقی ۵۸۳–۲– ظهور طلاق توافقی ۶۲۳–۳– سیر تاریخی طلاق توافقی ۶۴۳–۴– روش های انجام طلاق توافقی ۶۶۳–۵– دادرسی طلاق توافقی ۶۷۳–۵–۱– نحوه و شرایط تقدیم دادخواست طلاق توافقی ۶۷۳–۵–۲– چگونگی ارجاع پرونده به شعبه ۶۸۳–۵–۳– نحوه ی رسیدگی دادگاه به دعوای طلاق توافقی ۶۸۳–۵–۴– مزایای استفاده از مشاوران زن در روند دادرسی ۶۹۳–۵–۵– گواهی عدم امکان سازش ۷۰۳–۵–۶– صلاحیت دادگاه ۷۲۳–۵–۷– گواهی سلامت روانی زوجین ۷۲۳–۵–۸– درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش به وسیله نماینده قانونی محجور ۷۳۳–۶– عدول از طلاق توافقی ۷۴۳–۶–۱– مفهوم عدول ۷۴۳–۶–۲– ماهیت عدول از طلاق توافقی ۷۵۳–۷– روش های عدول از طلاق توافقی و آثار مترتب بر آن ۸۰فصل چهارم: نتیجه گیری و پیشنهادات۴–۱– نتیجه گیری ۸۹۴–۲– پیشنهادات ۹۴منابع و ماخذمنابع ۹۶

کلیدواژه ها

  • طلاق توافقی
  • ایقاع
  • عدول
  • خلع

مواد مرتبط