ماده 110 قانون حمایت از مالکیت صنعتی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۱۱۰ قانون حمایت از مالکیت صنعتی مصوب ۱۴۰۳,۰۳,۰۱: هر ذی نفع می تواند حداکثر ظرف پنج سال از تاریخ ثبت علامت، با اثبات عدم رعایت مفاد مواد (۹۵) و (۹۶) این قانون، ابطال گواهینامه علامت را از مرجع صالح قضائی درخواست نماید. همچنین اگر ذی نفعی ثابت کند مالک علامت ثبت شده شخصا یا به وسیله شخصی که از طرف او مجاز بوده است آن علامت را کلا یا جزئا حداقل به مدت سه سال کامل از تاریخ ثبت تا یک ماه قبل از تاریخ درخواست ذی نفع، استفاده نکرده–است نیز همین حکم مجری است، مگر اینکه ثابت شود قوه قهریه مانع استفاده از آن بوده است. اثر ابطال، در صورت عدم رعایت مفاد مواد (۹۵) و (۹۶) این قانون از تاریخ تسلیم اظهارنامه و در خصوص عدم استفاده، از تاریخ صدور حکمِ قطعی است. آگهی مربوط به ابطال در اولین فرصت ممکن منتشر می شود.

تبصره ۱– مهلت پنجساله در مورد درخواست ابطال علامت هایی که با علم به اینکه مالک از علامت یادشده استفاده کرده به ثبت رسیده است، رعایت نمی شود و درخواست ابطال این علائم را در هر زمانی می توان ارائه کرد. همچنین مهلت مذکور در مورد بندهای (۲)، (۳)، (۸)، (۹) و (۱۰) ماده (۹۶) این قانون لازم الرعایه نیست.

تبصره ۲– هرگاه ثابت شود که مالک علامت جمعی، از آن به تنهایی و یا برخلاف دستورالعمل و شرایط استفاده از آن (موضوع تبصره (۱) ماده (۹۷) این قانون)، استفاده کرده یا به گونه ای از آن استفاده کرده و یا اجازه استفاده از آن را داده است که موجب فریب عموم نسبت به مبدأ یا هر خصوصیت مشترک دیگر کالا ها و خدمات مربوط گردد، علامت جمعی باطل می شود.

تبصره ۳– مفهوم ذی نفع در این ماده، علاوه بر اشخاصی که مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی ذی نفع محسوب می شوند، شامل نهادهای حاکمیتی نظارت کننده بر کیفیت (کنترل کننده کیفیت) کالاها و خدمات و اتحادیه های صنفی است که در زمینه موضوع علامت تجاری فعالیت دارند.

مواد مرتبط

نکات توصیفی هوش مصنوعی ماده 110 قانون حمایت از مالکیت صنعتی

  1. ذینفع می‌تواند ظرف پنج سال از تاریخ ثبت علامت با اثبات عدم رعایت مواد ۹۵ و ۹۶ درخواست ابطال گواهینامه علامت را نماید.
  2. عدم استفاده از علامت حداقل به مدت سه سال می‌تواند مبنای درخواست ابطال آن باشد.
  3. قوه قهریه مانعی برای استفاده از علامت شناخته می‌شود.
  4. اثر ابطال مربوط به عدم رعایت مواد ۹۵ و ۹۶ از تاریخ تسلیم اظهارنامه محاسبه می‌شود و در خصوص عدم استفاده، از تاریخ صدور حکم قطعی.
  5. آگهی مربوط به ابطال علامت در اولین فرصت ممکن منتشر می‌گردد.
  6. در صورت ثبت علامت با علم به استفاده مالک از علامت، مهلت پنج‌ساله قابل اعمال نیست و در هر زمانی می‌توان درخواست ابطال ارائه کرد.
  7. مهلت پنج‌ساله در خصوص برخی بندهای ماده ۹۶ لازم الرعایه نیست.
  8. استفاده نادرست یا انحصاری مالک از علامت جمعی منجر به ابطال آن می‌شود.
  9. مفهوم ذینفع شامل نهادهای حاکمیتی نظارت کننده و اتحادیه‌های صنفی نیز می‌باشد.