ماده 11 قانون برنامه هفت ساله دوم عمرانی کشور

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۱۱ قانون برنامه هفت ساله دوم عمرانی کشور مصوب ۱۳۳۴,۱۲,۰۸: سازمان برنامه دارای ارکان زیر است:

الف – مدیر عامل.

ب – شورایعالی.

ج – هییت نظارت.

الف (اصلاحی ۱۴/۰۳/۱۳۶۰)– مدیر عامل :

مدیر عامل بر حسب پیشنهاد دولت بموجب بامضای وزیر آن وزارتخانه برای سه سال منصوب می شود و پس از پایان دوره مزبور ممکن است مجددا بهمان سمت منصوب گردد و در صورت فوت یا استعفا یا احراز عدم صلاحیت مدیر عامل جانشین او بترتیب مذکور تعیین خواهد شد.

مدیر عامل موظفا انجام خدمت نموده و جز انجام این وظیفه حق ندارد هیچ نوع شغل آزاد یا شغل موظف دولتی و اجتماعی داشته باشد و همچنین حق ندارد در هیچ شرکت یا موسسه یا تجارت خانه یا با هر شخصی که طرف معامله با سازمان باشد مستقیم یا غیر مستقیم سهیم و شریک شود.

مدیر عامل بر ادارات تابعه سازمان برنامه ریاست داشته و وظایف او بقرار زیر است:

۱ – تهیه بودجه اداری و تعیین تشکیلات سازمان و تغییر آن با تصویب شورایعالی و استخدام و عزل و نصب و ترفیع و تنزل پایه کارمندان طبق آیین نامه استخدامی و همچنین تعقیب کارکنان مختلف.

۲ – امضای اسناد و اوراق بهادار و نامه ها و انعقاد قراردادها.

۳ – انجام تکالیفی که در تهیه برنامه ها و طرح ها و نقشه های اجرایی و تمرکز وجوه برنامه و پرداخت هزینه های عملیات اجرایی و کمک بموسسات خصوصی بر عهده سازمان برنامه است.

۴ – تهیه آیین نامه ها و مقررات اجرایی و نظارت های فنی و مالی در اجرای برنامه ها.

۵ – تنظیم گزارش عملیات هر سه ماه و گزارش کامل عملیات و حساب درآمد و هزینه سالانه طبق ماده ۹.

۶ – نمایندگی سازمان برنامه در مقابل هییت دولت و وزارت خانه ها و کمیسیون مشترک برنامه مجلسین و محاکم (با حق توکیل) و اشخاص و موسسات خصوصی .

مدیر عامل بطور کلی مسیول حسن اجرای وظایفی است که بعهده سازمان برنامه قرار داده شده و از این نظر در مقابل هییت دولت مسیول است. مدیر عامل می تواند آن قسمت از اختیارات اداری و فنی و مالی خود را که لازم بداند بهر یک از معاونین یا مشاورین ایرانی یا روسای ادارات تفویض نماید.

ب (اصلاحی ۱۴/۰۳/۱۳۶۰)– شورایعالی:

شورایعالی مرکب از هفت نفر عضو خواهد بود که از اشخاص صالح و مجرب و ذی فن که برای تمام مدت برنامه بر حسب پیشنهاد دولت بامضای وزیر آن وزارتخانه منصوب میشوند. در صورت فوت یا استعفاء یا احراز عدم صلاحیت هر یک از اعضای شورایعالی جانشین او بهمان ترتیب منصوب خواهد شد.

اعضای شورایعالی موظفا انجام خدمت نموده و حق ندارند در هیچ شرکت یا موسسه یا تجارتخانه یا با هر شخص که طرف معامله سازمان برنامه باشد مستقیم یا غیر مستقیم سهیم یا شریک باشند و همچنین حق ندارند هیچ نوع شغل آزاد یا شغل موظف دولتی و اجتماعی داشته باشند و حق عضویت در هییت مدیره هیچیک از شرکت های دولتی را ندارند مگر به ماموریت سازمان برنامه آنهم غیر موظف.

جلسات شورایعالی با حضور لااقل پنج نفر از اعضاء رسمیت خواهد یافت و نسبت بموضوعات مطروحه رای چهار نفر معتبر خواهد بود.

شورایعالی عهده دار تصویب نقشه ها و طرحها و برآورده ها و مقررات اجرایی برنامه در حدود برنامه های تفصیلی که بتصویب کمیسیون مشترک برنامه مجلسین رسیده باشد و نیز عهده دار تصویب آیین نامه ها و قراردادها و بطور کلی مامور مراقبت در حسن انجام کلیه وظایفی است که بعهده سازمان برنامه قرار داده شده است.

ج (اصلاحی ۲۶/۱۰/۱۳۳۵)– هییت نظارت:

هییت نظارت سازمان برنامه مرکب از هفت نفر عضو خواهد بود که سه نفر از آنان را مجلس سنا از میان فهرست نه نفری و چهار نفر دیگر را مجلس شورای ملی از میان فهرست ۱۲ نفری دیگر که از طرف دولت پیشنهاد میگردد بطریقی که قانون برای انتخاب مستشاران دیوان محاسبات مقرر داشته برای مدت دو سال انتخاب مینماید. در صورت فوت یا استعفاء یا احراز عدم صلاحیت هر یک از اعضاء هیات تظارت [نظارت] جانشین او بهمان ترتیب برای هر نفر از میان فهرست سه نفری که دولت بمجلس پیشنهاد میکند انتخاب خواهد شد.

اعضای هیات نظارت موظفا انجام خدمت نموده و حق ندارند در هیچ شرکت یا موسسه یا تجارتخانه یا با هر شخص که طرف معامله با سازمان برنامه باشد مستقیم یا غیر مستقیم سهیم و شریک باشند و همچنین حق ندارند هیچ نوع شغل آزاد و یا شغل موظف دولتی و اجتماعی داشته باشند و حق عضویت در هیات مدیره هیچیک از شرکتهای دولتی را ندارند مگر بماموریت سازمان برنامه آنهم غیر موظف.

جلسات هیات نظارت با حضور لااقل پنجنفر از اعضاء رسمیت خواهد یافت و نسبت بموضوعات مطروحه رای چهار نفر معتبر خواهد بود.

وظایف هییت نظارت بقرار زیر است:

۱ – نظارت در مخارج برنامه از جهت تشخیص مطابقت آنها با قانون و طرح ها و برآوردها و مصوبات کمیسیون مشترک برنامه مجلسین و شورایعالی وآیین نامه های سازمان برنامه.

۲ – اظهار نظر در آیین نامه ها و مقرراتی که باید بتصویب برسد از جهه مطابقت با قوانین و مقررات. مدیر عامل موضوعی را که باید در آن اظهار نظر شود باطلاع هییت نظارت خواهد رساند تا در عرض یکهفته و در موارد لزوم با تمدید مهلت برای یکهفته دیگر نظر خود را بدهد و اگر راس مهلت هییت نظر خود را نداد دلیل بر موافقت خواهد بود و در این مورد مدیر عامل سازمان برنامه مکلف است مراتب را بکمیسیون مشترک برنامه مجلسین گزارش دهد.

۳ – هییت نظارت حق مراجعه مستقیم به هییت دولت و کمیسیون مشترک برنامه مجلسین دارد و مکلف است در اموری که از طرف هییت دولت و کمیسیون مشترک برنامه مجلسین مراجعه میشود رسیدگی نموده و نتیجه تحقیقات خود را مستقیما گزارش دهد.

۴ – هر گاه هییت نظارت تصمیم یا اقدامی را مخالف مقررات و مصوبات تشخیص دهد موظف است نظر خود را بمدیر عامل اطلاع دهد و در صورتیکه مدیر عامل ترتیب اثر ندهد مراتب را بدولت و کمیسیون مشترک برنامه مجلسین گزارش خواهد داد. همچنین در صورت وقوع تخلف یا جرم مراتب را با ذکر دلیل بمدیر عامل اعلام خواهد نمود تا ترتیب رسیدگی و تعقیب از طرف مدیر عامل داده شود.

تبصره – بازنشستگی مانع از عضویت هیات نظارت و شورای عالی برنامه نخواهد بود.