ماده 3 قانون مالیات خالصجات انتقالی مصوب 1306

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۳ قانون مالیات خالصجات انتقالی مصوب ۱۳۰۶ مصوب ۱۳۰۶,۱۲,۲۰: در املاک خالصه انتقالی حداکثر مالیات خالصگی صدی پنجاه عایدات متوسط خالص مالکانه است و هرگاه مالیات معمولی فعلی پرداختی املاک مزبور اضافه بر صدی پنجاه مذکور باشد وزارت مالیه مکلف است آن را تا میزان صدی پنجاه تنزل دهد. اگر کمتر است همان مالیات فعلی مالیات خالصگی خواهد بود مگر اینکه مالیات فعلی کمتر از مالیات املاک اربابی باشد در این صورت وزارت مالیه آن را تا حد میزان مالیات املاک اربابی ترقی خواهد داد.

از تاریخ تصویب این قانون منتهی در ظرف دو سال وزارت مالیه باید مالیات املاک خالصه انتقالی را مطابق مقررات قانون املاک اربابی معین کند که از ۱۳۰۷ همه ساله مطالبه و وصول نماید و اضافه مالیات خالصگی را که فوقا ذکر شد بر مالیات اربابی تومانی پنج تومان قیمت کرده و از مالکین سند ذمه بگیرند که در سه سال بسه قسط متساوی بپردازند و سهم اربابی محصول ملک در هر سال وثیقه تادیه قیمت خواهد بود ولو اینکه نقل و انتقالی هم در ملک بشود.

تبصره ۱ – مراد از عایدات متوسط ثلث عایدات سه ساله اخیر است.

تبصره ۲ – خالصجات انتقالی که در سه ساله اخیر مسلوب المنفعه بوده است مشمول مقررات قانونی مالیات املاک اربابی خواهد بود.

تبصره ۳ – در موقع تقویم اضافه مالیات خالصگی قیمت جنس مالیاتی نرخ متوسط پنج سال اخیر محل است و در املاکی که مالیات معمولی و کنونی آن نقدی است ماخذ خریداری همان مالیات پرداختی نقدی فعلی خواهد بود.