نظریه شماره 1029/95/7 مورخ 1395/05/04 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 1029/95/7
شماره نظریه۱۰۲۹/۹۵/۷
شماره پرونده۷۰۹-۹۸-۹۵
تاریخ نظریه۱۳۹۵/۰۵/۰۴

استعلام: ۱- آیا در مورد وکلاء قوه قضائیه ۱۸۷ بر اساس ماده ۳۲ قانون وکالت و نیز ماده ۱۰۳ قانون مالیاتهای مستقیم ارائه قرار داد وکالت وکیل با موکلش در کنار فرم وکالت نامه به دادگاه ضرورت دارد و یا اینکه این دو در واقع یک سند است و لزومی به ارائه قرار داد وکالت نیست و صرف ارائه وکالت نامه که در آن به مبلغ حق الوکاله قید شده است کفایت می کند؟

۲- در صورت عدم پرداخت حق الوکاله وکیل و طرح دعوای وکیل به استناد قرارداد پنهانی خارج از پرونده که مبلغ آن چند برابر بیشتر از مبلغ وکالت تمبر خورده در دادرسی است آیا ملاک دادگاه کدام قرار داد است؟ برخی همکاران معتقدند که به جهت نظارت بر مقررات آمره وکالت و جلوگیری از فرار مالیاتی درج قرار داد وکالت ضرورت دارد و در صورت اختلاف وکیل و موکل ملاک آن قرار داد ضم در پرونده است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱۱-حسب ماده ۵۹ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی، رونوشت سندی که مثبت سمت دادخواست دهنده است به پیوست دادخواست تسلیم دادگاه می گردد. بنابراین ضمیمه نمودن فتوکپی یا رونوشت مصدق وکالتنامه وکیل به دادخواست صحیح و قانونی است و مقررات این ماده ناسخ مقررات ماده ۳۲ قانون وکالت (مصوب ۱۳۱۵) از حیث ارائه اصل وکالتنامه می باشد.

۲-پاسخ همان است که طی نظریه ۱۳۰۱/۹۴/۷-۲۷/۵/۹۴خطاب به ان مرجع اعلام شده است.