نظریه شماره 7/99/862 مورخ 1399/07/02 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره قابل گذشت بودن یا غیر قابل گذشت بودن سرقت

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/862
شماره نظریه۷/۹۹/۸۶۲
شماره پرونده۹۹-۱۸۶/۳-۸۶۲ ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۷/۰۲
موضوع نظریهکیفری اختصاصی
محور نظریهسرقت

چکیده نظریه شماره 7/99/862 مورخ 1399/07/02 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره قابل گذشت بودن یا غیر قابل گذشت بودن سرقت:سرقت های موضوع ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی به شرط احراز شرایط مقرر در این ماده قابل گذشت است

استعلام

در جرم سرقت با توجه به قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، اصل بر قابل گذشت بودن جرایم است یا غیر قابل گذشت بودن جرایم؟ مثلا شاکی در روز دستگیری متهم، رضایت خود را اعلام می کند با توجه به اینکه هنوز سابقه کیفری متهم اخذ نشده است آیا باید تامین اخذ شود؟ آیا می توان متهم را آزاد کرد؟ یا در فرض دیگری شخص در حال سرقت است و شاکی وجود ندارد آیا ضابطین باید آن شخص را دستگیر کنند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به این که اصل بر غیر قابل گذشت بودن جرایم است، سرقت های موضوع ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی اصلاحی ۱۳۹۹ به شرط احراز شرایط مقرر در این ماده قابل گذشت است، لذا ضابط دادگستری در جرایم مشهود باید به وظایف قانونی خود مطابق ماده ۴۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ عمل کند و چنان چه شاکی اعلام گذشت کرده و سوابق کیفری متهم نامشخص باشد، تعقیب کیفری متهم و تحقیقات مقدماتی و عندالاقتضاء صدور قرار تأمین کیفری تا احراز شرایط قابل گذشت بودن جرم سرقت ادامه می یابد.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته