نظریه شماره 7/99/947 مورخ 1399/07/22 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تجدیدنظرخواهی به آراء صادره از رئیس دادگاه بخش در فرض عدم وجود دادرس علی البدل

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/947
شماره نظریه۷/۹۹/۹۴۷
شماره پرونده۹۹-۱۶۸-۹۴۷ ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۷/۲۲
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهرسیدگی در دادگاه های کیفری

چکیده نظریه شماره 7/99/947 مورخ 1399/07/22 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تجدیدنظرخواهی به آراء صادره از رئیس دادگاه بخش در فرض عدم وجود دادرس علی البدل:در فرضی که دادگاه بخش دارای دو رئیس شعبه و فاقد دادرس علی البدل است؛ تجدید نظرخواهی نسبت به آراء صادره از سوی رئیس حوزه قضایی بخش با رئیس شعبه دیگر است و آراء صادره باید به وی ابلاغ شود.

استعلام

۱- با توجه به ماده ۳۳۶ قانون آیین دادرسی کیفری، چنانچه در دادگاه بخش دو نفر قاضی یکی به عنوان رئیس شعبه اول و دیگری به عنوان رئیس شعبه دوم ( نه دادرس) مشغول به کار باشند، آیا آراء صادره از سوی رئیس دادگاه بخش از جهت تجدید نظرخواهی یا بایستی به رئیس شعبه دوم ابلاغ شود و از سوی این مقام قابل اعتراض است؟

۲-در پرونده هایی که به صورت مستقیم در دادگاه اعم از کیفری یک و دو مطرح می شود آیا آراء صادر شده از ناحیه دادستان قابل اعتراض است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

۱- با عنایت به هدف مقنن از حکم مذکور در ذیل ماده ۳۳۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ مبنی بر نظارت دادستان بر اجرای صحیح قانون در محاکم است؛ ضمن الغاء خصوصیت از عبارت دادرس علی البدل مذکور در این ماده، در مواردی نظیر فرض سؤال که دادگاه بخش دارای دو رئیس شعبه و فاقد دادرس علی البدل است؛تجدید نظرخواهی نسبت به آراء صادره از سوی رئیس حوزه قضایی بخش با رئیس شعبه دیگر است و آراء صادره باید به وی ابلاغ شود.

۲- طرح مستقیم پرونده در دادگاه با توجه به اطلاق بند پ ماده ۴۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، منافی حق تجدید نظرخواهی دادستان نیست.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته