ماده 9 قانون برنامه هفت ساله دوم عمرانی کشور
ماده ۹ قانون برنامه هفت ساله دوم عمرانی کشور مصوب ۱۳۳۴,۱۲,۰۸: سازمان برنامه دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و وظایف آن عبارت است از:
اول – تهیه برنامه تفصیلی و تقدیم آن از طریق دولت جهت تصویب به کمیسیون مشترک برنامه مجلسین.
دوم – تهیه نقشه و طرحها و برآوردها با توجه بماده ۱۰.
سوم – محول کردن امور بدستگاههای اجرایی طبق ماده ۱۰.
سازمان برنامه باید توجه مخصوص بتهیه وسایل بکار افتادن سرمایه های خصوصی در کارهای تولیدی معمول دارد و همچنین در راه حفظ و تقویت صنایع کوچک و دستی و شهری و روستایی مساعی کافی مبذول دارد.
چهارم – تمرکز وجوهی که باجرای برنامه ها تخصیص داده شده و پرداخت هزینه اجرای برنامه ها.
پنجم – نظارت در اجرای برنامه از لحاظ فنی و مالی مراقبت در هماهنگی و همکاری بین دستگاههای اجراکننده.
ششم – تنظیم گزارش عملیات هر سه ماه و تقدیم آن بدولت و بکمیسیون مشترک برنامه مجلسین و انتشار آن برای اطلاع عموم.
هفتم – تنظیم گزارش کامل عملیات سالانه با توضیح افزایشی که در اثر اجرای برنامه ها در امر تولید و درآمد ملی (تا حدیکه تعیین این ارقام ممکن و میسر باشد) حاصل شده و اشکالاتی که در راه اجرای برنامه وجود داشته و همچنین حساب درآمد و هزینه و تقدیم آن بدولت و بکمیسیون مشترک برنامه مجلسین حداکثر تا آخر خرداد سال بعد و انتشار آن برای اطلاع عموم پس از تصویب حساب درآمد و هزینه از طرف دولت. هییت نظارت حساب درآمد و هزینه را مورد رسیدگی قرار داده و در صورتی که ایرادی بر آن وارد ندید برای تصویب تسلیم هییت دولت خواهد نمود.
تبصره – حساب درآمد و هزینه سازمان از طرف دولت رسیدگی و تصویب گزارش دولت از طرف کمیسیون برنامه مجلسین بمنزله مفاصای دوره عمل خواهد بود کمیسیون مشترک برنامه مجلسین حداکثر در ظرف ۱۵ روز رسیدگی و نظر خواهد داد.