رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره اعتبار اسناد عادی در ادارات و محاکم: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۷۰۱۱۰۷|تاریخ دادنامه=۱۳۹۳/۱۲/۱۹|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۱۰ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|قاضی=محمد عبداللهی{{سخ}}جواد جباری{{سخ}}محمد ساریخانی|موضوع=اعتبار اسناد عادی در ادارات و محاکم|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره اعتبار اسناد عادی در ادارات و محاکم''': پذیرش اسناد عادی مبنی بر نقل و انتقال اراضی و املاک ثبت شده در ادارات و محاکم ، ممنوع و غیرقانونی است.
{{جعبه اطلاعات رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۲۰۷۲|تاریخ دادنامه=۱۳۹۵/۰۵/۲۳|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=انتقالی|قاضی=محمد حسن پیرزاده{{سخ}}محمد مهری|موضوع=اعتبار اسناد عادی در ادارات و محاکم|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره اعتبار اسناد عادی در ادارات و محاکم''': پذیرش اسناد عادی مبنی بر نقل و انتقال اراضی و املاک ثبت شده بدون تنفیذ و تأیید آنها توسط مراجع قانونی صلاحیت دار جواز قانونی ندارد و چنین اسنادی در ادارات و محاکم پذیرفته نخواهند شد.


== رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری ==
== رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری ==


شماره دادنامه: ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۳۸۰۰۰۲۳ مورخ: ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
در خصوص شکایت آقای الف.ی. ع ر. ی به طرفیت شهرداری شیراز به خواسته فوق الذکر، قانونگذار به منظور تنظیم و تنسیق امور مربوط به اموال غیر منقول و جلوگیری از بروز اختلافات و مناقشات اشخاص نسبت به عین یا منافع و یا حقوق اموال غیر منقول در بخش های خصوصی و عمومی ثبت اراضی و املاک و حقوق و منافع مربوط و انجام عقود و معاملات نسبت به آنها را الزام دانسته و به صراحت ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک کسی را که ملک در دفتر املاک به اسم وی ثبت شده و یا موافق با قانون به او منتقل گردیده مالک شناخته است و همچنین در ماده ۴۸ قانون فوق الذکر تصریح کرده است که سندی که مطابق مواد فوق باید به ثبت برسد به ثبت نرسیده در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد و توجها به رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره ۱۶۶ ۷۵/۰۷/۲۸ قرار رد شکایت ایشان را صادر و اعلام می نمایند. قرار صادره ظرف مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری می باشد.


رأی دیوان
رئیس شعبه ۳۱ دیوان عدالت اداری - فردی
 
نظر به دادخواست تقدیمی از طرف خواهان و تصویر مصدق سند مالکیت ضمیمه شده به آن و نظریه کارشناس تأمین دلیل که وقوع خسارت را تأیید نموده و آن را ناشی از عدم گنجایش دهنه و عمق پل و مسدود شدن آن در ابتدای راه خاکی محل باغ خواهان دانسته و با رد دفاعیات بلا وجه اداره طرف شکایت دعوی مطرح شده وارد تشخیص و مستندا"به مواد ۱۱ و ۶۳ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت و تأیید تخلف خوانده در ورود خسارت به خواهان و تأیید استحقاق دریافت خسارت از طرف وی صادر و اعلام می گردد، رأی صادره ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.
 
رئیس شعبه ۳۸ دیوان عدالت اداری
 
عبدالهی


= رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری =
= رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری =


نظر به اینکه حسب مقررات مواد ۲۲ و ۴۷ و ۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک دلیل مالکیت باید سند رسمی ثبتی باشد و مراجع قضائی از پذیرش اسناد عادی منع شده اند، در حالی که شاکی برای اثبات سمت خود به بیع نامه عادی و اسنادی مثل آن استناد نموده که مورد ایراد تجدیدنظرخواه قرار گرفته است، بنابراین سمت شاکی محرز نبوده و با پذیرش اعتراض تجدیدنظر خواه به استناد مواد ۷۲ و۱۰ و ۵۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ضمن نقض رأی شعبه بدوی قرار رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.
با بررسی اوراق و محتویات پرونده ملاحظه می شود که شاکی در دادخواست تقدیمی در مرحله بدوی خواستار گردیده که شعبه بدوی دیوان عدالت بدین استدلال چون دلایل و مدارک و مستندات ارایه شده از ناحیه شاکی بنابراین قرار رد شکایت صادر نموده است. حالیه با توجه به مراتب فوق و نظر باینکه مطابق مواد ۲۲و۴۷و۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک، اصولا اسناد غیر رسمی در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد و از طرفی رأی وحدت رویه شماره ۱۶۶ مورخ ۷۵/۰۷/۲۸ و ۴۷۴ مورخ ۸۹/۱۰/۲۷ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری پذیرش اسنادی عادی نقل و انتقال اراضی و املاک، مادامی که به تنفیذ و تأیید مراجع قانونی صلاحیتدار به شرح مندرج در ماده ۴۸ قانون ثبت نرسیده باشد پذیرش آن وجاهت قانونی ندارد. حالیه بنا به علل و جهات و موارد مصرحه و با عنایت باینکه ایراد و اشکال موجه و موثری که اساس دادنامه ها را مخدوش و متزلزل نموده و در نتیجه موجبات نقض آن را فراهم نماید ارایه نگردیده و از نظر شکلی و رعایت اصول و موازین قانونی خالی از هر گونه ایراد و نقض قانونی می باشد. لذا مستندا به ماده ۷۲ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، اعتراض مطروحه را غیر وارد تشخیص و حکم به تأیید و استواری دادنامه تجدید نظرخواسته را صادر و اعلام می نماید. رأی صادره قطعی است.  


رئیس شعبه هفتم تجدید نظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه
رئیس شعبه سوم تجدید نظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه  


جباری ساریخانی
مهری پیرزاده


[[رده:آراء تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۳]]
[[رده:آراء تجدیدنظر دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۵]]

منوی ناوبری