قواعد عمومی حقوق تجارت و معاملات بازرگانی (داراب پور): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''''قواعد عمومی حقوق تجارت و معاملات بازرگانی''''' نام کتابی از مهراب داراب پور است که توسط انتشارات جنگل، جاودانه به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == کتاب قواعد عمومی حقوق تجارت و معاملات بازرگانی در 12 فصل تدوین گردیده است: # فصل اول: اصول بنیا...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۲۶

قواعد عمومی حقوق تجارت و معاملات بازرگانی نام کتابی از مهراب داراب پور است که توسط انتشارات جنگل، جاودانه به چاپ رسیده است.

محتوای کتاب

کتاب قواعد عمومی حقوق تجارت و معاملات بازرگانی در 12 فصل تدوین گردیده است:

  1. فصل اول: اصول بنیادین معاملات در حقوق داخلی. در این فصل نویسنده به بررسی منابع حقوقی، عرفی و قانونی معاملات داخلی پرداخته و مباحثی مانند نحوه انعقاد، انواع و آثار قراردادها، مسئولیت های غیر قراردادی، معاملات تجاری واسطه داخلی و ... را مورد مطالعه قرار می دهد.
  2. فصل دوم: اصول بنیادین معاملات بازرگانی بین المللی. مباحثی همچون: منابع حقوق بازرگانی بین المللی، انواع معاملات بازرگانی بین المللی، کنوانسیون بیع بین المللی کالا ذیل این فصل مورد مطالعه قرار گرفته است.
  3. فصل سوم: حقوق بنیادی انسانی موثر در معاملات بازرگانی.
  4. فصل چهارم: شخصیت های حقوقی. نویسنده در این فصل فلسفه به وجود آمدن شخصیت حقوقی را بیان کرده و عناوینی همچون: شرکت های بدون شخصیت حقوقی و خطرات آن، شرکت های تجاری واجد شخصیت حقوقی مستقل و ... را مورد پژوهش قرار می دهد.
  5. فصل پنجم: شرکت های تجاری. در این فصل شرکت های سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و... مورد بررسی قرار گرفته اند.
  6. فصل ششم: تعاونی ها.
  7. فصل هفتم: اسناد تجاری، برات و سفته
  8. فصل هشتم: اسناد تجاری، چک و مسائل آن
  9. فصل نهم: ورشکستگی بازرگانان
  10. فصل دهم: تصفیه امور ورشکستگی
  11. فصل یازدهم: مسئولیت و راه های اثبات آن در مراجع قانونی. با توجّه به اين نكته كه تجار، وكلا، كارشناسان بازرگانى و امور مالى و به ویژه مديران بايد بدانند كه چه اسناد و مداركى در مواقع معاملات و رفع اختلافات لازم و ضروری است که آن‌ها را تحصيل يا نگهدارى کنند و یا ارائه دهند و در كجا مسئوليت ايجاد می‌شود و چگونه اين تعهّدات مرتفع می‌گردد. برای این امر مهم فصل یازدهم به رشته ى تحرير درآمده كه در واقع همان ادله اثبات دعواست که حقوق دانان در جزئیات آن شرح و بسط مطولی داده اند.
  12. فصل دوازدهم: حل و فصل دعاوی و اختلافات. میانجی گری، مذاکره، حل و فصل دعوا از طریق دادگاه و داوری مباحث مطرح شده ذیل این فصل هستند.

بخشی از کتاب

جستارهای وابسته

منابع