حمایت از طرف ضعیف قرارداد از طریق حقوق اساسی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''حمایت از طرف ضعیف قرارداد از طریق حقوق اساسی''' نام مقاله ای از محمد باقر پارساپور و حسن بادینی بوده که در شماره بیست و سوم دوره ششم (تابستان 1397) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == امروزه حقوق اساسی یا بنیادین صرفاً...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۱۰
حمایت از طرف ضعیف قرارداد از طریق حقوق اساسی نام مقاله ای از محمد باقر پارساپور و حسن بادینی بوده که در شماره بیست و سوم دوره ششم (تابستان 1397) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.
چکیده
امروزه حقوق اساسی یا بنیادین صرفاً در رابطه بین دولت و اشخاص خصوصی اعمال نمیشود، بلکه درروابط بین اشخاص خصوصی ازجمله روابط قراردادی نیز اعمال میگردد. در اغلب موارد از حق های اساسی در روابط قراردادی به منظور حمایت از طرف ضعیف استفاده میشود روش هایی وجود دارد که تحت آنها میتوان از طریق حقوق اساسی از طرف ضعیف قرارداد حمایت کرد. این روشها عبارتند از.1 روش تأثیر افقی مستقیم حقوق اساسی .2 روش تأثیر افقی غیرمستقیم. روش اخیر به دو روش تأثیر افقی غیرمستقیم قوی و تأثیر افقی غیرمستقیم ضعیف تقسیم بندی میشود. در این مقاله برای نمونه نحوه حمایت از طرف ضعیف قرارداد از طریق حقوق اساسی در قراردادهای کار، قراردادهای ضمانت خانوادگی و همچنین در برابر شروط نامنصفانه بررسی گردیده است. با اعمال روشهای فوق الذکر در این قراردادها میتوان به راهکارهای مفیدی جهت حمایت از طرف ضعیف دستیافت. برای مثال بر اساس حقوق اساسی میتوان شروط وجه التزام گزاف و قراردادهای ضمانت خانوادگی نامنصفانه را باطل دانست و از کارگران درمقابل درج شروط نامنصفانه درقراردادهای کارازجمله شروط عدم رقابت حمایت کرد.
کلیدواژه ها
- حقوق اساسی
- طرف ضعیف قرارداد
- قراردادهای کار
- قراردادهای ضمانت خانوادگی
- شروط غیرمنصفانه