پرداخت بی‌قیدوشرط ضمانت‌نامه بانکی از منظر اصل استقلال از قرارداد پایه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''پرداخت بی‌قیدوشرط ضمانت‌نامه بانکی از منظر اصل استقلال از قرارداد پایه''' نام مقاله ای از همایون مافی و محمد فرزانگان بوده که در شماره هفدهم دوره پنجم (زمستان 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == یكي از اصول حاكم...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۵۰

پرداخت بی‌قیدوشرط ضمانت‌نامه بانکی از منظر اصل استقلال از قرارداد پایه نام مقاله ای از همایون مافی و محمد فرزانگان بوده که در شماره هفدهم دوره پنجم (زمستان 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

یكي از اصول حاكم بر قراردادهاي ضمانتنامه بانكي، اصل استقلال از قرارداد پايه اسـت. نتيجه منطقي و مهم اصل مـذكور آن اسـت كـه ايـرادات مربـوط بـه رابطـه پايـه ميـان متقاضـي ضمانتنامه و ذينفع، قابل استناد نبوده و بانك با توجه به تعهد مسـتقل خـود در برابـر ذينفـع، موظف به پرداخت بيقيدوشرط ضمانتنامـه اسـت. ايـن پـژوهش در پـي آن اسـت كـه ضـمن بررسي ديدگاه دكترين و رویه قضایی راجع به مفهوم استقلال و قلمرو آن، به بررسي اسـتثنائات محتمل اين اصل، مانند تقلب و تطبيق آن با نظام حقوقي ايران پرداخته و به اين سؤال مهم پاسخ گويد كه در صورت سوءاستفاده ذينفع از اصل استقلال و مطالبه نارواي وجه آن، دادگاه قادر خواهد بود برخلاف ماهيت قراردادي اصل استقلال، دستور موقت به منع پرداخت صادر كند.

کلیدواژه ها

  • ضمانتنامه بانكي
  • اصل استقلال
  • قرارداد پايه
  • مطالبه ناروا
  • بدون قيدوشرط

مواد مرتبط