بررسی مصادیق برجسته ی عدالت قضایی در سیره ی امام علی (ع): تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بررسی مصادیق برجسته ی عدالت قضایی در سیره ی امام علی (ع)''' نام مقاله ای از محمد صالح ولیدی بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == در این مقاله، سیره ی عملی امام علی (ع) و نقش پیرو...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۵ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۵۰
بررسی مصادیق برجسته ی عدالت قضایی در سیره ی امام علی (ع) نام مقاله ای از محمد صالح ولیدی بوده که در دوره پنجم شماره هفدهم (پاییز 1391) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.
چکیده
در این مقاله، سیره ی عملی امام علی (ع) و نقش پیروی از این شیوه مرضیه در استقرار عدالت قضایی در جامعه ی اسلامی بررسی و تبیین شده است.که امروزه مدنظر عدالت قضایی و سیره در بیان مطالب آن مفاهیم فقهی و حقوقی واژه های حقوق دانان و مقررات ناظر به حقوق بشر است، طرح و بررسی شده است. طبیعی است که در این راهباید وجود، حدود، قلمرو و اهداف چنین منبع و قاعده ی عملی و بازتاب محتوای سیره در داوری ها وقضاوت های آن امام همام، در اعلامیه های جهانی حقوق بشر و حقوق بشر اسلامی (بیانیه ی قاهره ) وهم چنین میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی مجمع عمومی سازمان ملل متحد و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مقررات قانون آیین دادرسی کیفری، در مراحل تحقیق و بازجویی اولیه وجریان محاکمه و رعایت حقوق صاحبان حق بررسی شود.در پایان، ارزش و اعتبار سیره ی امام علی (ع) در داوری های آن حضرت از دیدگاه علم پزشکی قانونی وهمینطور دانش کشف علمی جرایم که در عصر حاضر از ادلهی اثبات دعوی محسوب می گردند . درامر قضا و دادرسی در نظام حقوقی مورد بررسی و بحث قرار خواهد گرفت.
کلیدواژه ها
- سیره
- قاعدهی عملی
- داوری
- تحقیقات مقدماتی
- قضا و دادرسی
- پزشکی قانونی
- کشف علمی جرایم
- عدالت قضایی