مطالعه تطبیقی قواعد حاکم بر حقوق اسناد الکترونیکی از منظر قوانین ایران، مقررات آنسیترال و حقوق فرانسه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مطالعه تطبیقی قواعد حاکم بر حقوق اسناد الکترونیکی از منظر قوانین ایران، مقررات آنسیترال و حقوق فرانسه''' نام مقاله ای از امیر مسعود فاطمیان و علیرضا حسنی و محمد کی نیا و حمید ابهری بوده که در دوره دهم شماره سی و هفتم (پاییز 1396) فصلنام...» ایجاد کرد)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۳۵: خط ۳۵:
* [[ماده 8 قانون نمونه تجارت الکترونیکی آنسیترال]]
* [[ماده 8 قانون نمونه تجارت الکترونیکی آنسیترال]]
* [[ماده 48 برنامه پنجم توسعه کشور]]
* [[ماده 48 برنامه پنجم توسعه کشور]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره دهم شماره سی و هفتم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات مسعود فاطمیان]]
[[رده:مقالات علیرضا حسنی]]
[[رده:مقالات محمد کی نیا]]
[[رده:مقالات حمید ابهری]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت الکترونیک]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۰۰

مطالعه تطبیقی قواعد حاکم بر حقوق اسناد الکترونیکی از منظر قوانین ایران، مقررات آنسیترال و حقوق فرانسه نام مقاله ای از امیر مسعود فاطمیان و علیرضا حسنی و محمد کی نیا و حمید ابهری بوده که در دوره دهم شماره سی و هفتم (پاییز 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

سند الکترونیکی عبارت از داده پیامی است که در مقام دعوی یا دفاع قابل استناد باشد. مستفاد از قوانین مدنی و تجارت الکترونیکی ایران، سند الکترونیکی به سه نوع سند رسمی الکترونیکی، سند عادی الکترونیکی با امضای ساده و سند عادی الکترونیکی با امضای مطمئن تقسیم می شود. برخلاف قانونگذار فرانسه و آمریکا، قانون ایران تعریف صریحی از سند رسمی الکترونیکی ندارد و برای تعریف این نوع سند باید به تفسیر مقررات سنتی ناظر به اسناد کاغذی استناد کرد. این نوشتار به شیوه توصیفی- تحلیلی و با رویکردی تطبیقی ضمن بیان تعریف و اقسام اسناد الکترونیکی، تفاوت های سند مطمئن الکترونیکی با سند رسمی الکترونیکی را بررسی نموده، به نیاز کشور در این حوزه می پردازد و در ادامه به پیشنهاداتی در زمینه تصویب قوانین موضوع اسناد رسمی الکترونیکی منتهی می گردد. در این مقاله دستاوردهای نظام حقوقی فرانسه، قوانین نمونه تجارت الکترونیکی و امضای الکترونیکی آنسیترال و قوانین موضوعه ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

  • سند الکترونیکی
  • سند رسمی الکترونیکی
  • سند مطمئن الکترونیکی
  • سند ساده الکترونیکی
  • ارزش اثباتی

مواد مرتبط