بررسی تطبیقی ماهیت و آثار معامله فضولی در بازار اوراق بهادار با معامله در خارج از بازار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی تطبیقی ماهیت و آثار معامله فضولی در بازار اوراق بهادار با معامله در خارج از بازار''' نام مقاله ای از محمدحسام طاووسی و رسول پروین است که در شماره45 (اردیبهشت1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == چنانچه کارگزار بدون وج...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده ۳۰۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۰۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۲۰ قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۲۰ قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات محمدحسام طاووسی]]
[[رده:مقالات رسول پروین]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 45 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:معامله فضولی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:اوراق بهادار]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۱۷

بررسی تطبیقی ماهیت و آثار معامله فضولی در بازار اوراق بهادار با معامله در خارج از بازار نام مقاله ای از محمدحسام طاووسی و رسول پروین است که در شماره45 (اردیبهشت1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

چنانچه کارگزار بدون وجود هرگونه دستور خرید یا فروش اقدام به معامله در حساب مشتری بنماید معامله فضولی واقع می‌شود که یکی از مسائل مبتلا به بازار سرمایه است. بنابر این، چنانچه مالک، معامله فضولی کارگزار را تأیید نماید، مشکلی پیش نمی‌آید و مسئولیت مالی نیز متوجه کارگزار نمی‌گردد؛ اما با عدم‌قبول از سوی مالک، کارگزار در حکم غاصب تلقی می‌گردد و باتوجه‌به سیستم خاصی که در خریدوفروش اوراق بهادر در تالار بورس وجود دارد، عملاً به هیچ عنوان امکان ابطال معامله فضولی وجود ندارد و بنابراین در حالت رد معامله فضولی یا تنفیذ آن از سوی مالک در هر صورت در وضعیت اصیل تغییری ایجاد نمی‌شود و این مالک است که اگر معامله را تنفیذ ننماید، باید از وی جبران خسارت شده و مالش به وی بازگردد.

کلیدواژه ها

  • معاملات فضولی
  • کارگزار
  • مصادیق ایجاد مسئولیت
  • اوراق بهادار
  • مسئولیت فضول
  • اجازه و رد مالک

مواد مرتبط