تحلیل چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی غیرمجاز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیل چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی غیرمجاز‏''' نام مقاله ای از علی رضا باریکلو و عظیم رضایی بوده که در شماره دهم (بهار 1401) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == ''بحران‌های پولی ناشی از فعالیت مؤسسات پولی در سیستم بان...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''تحلیل چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی غیرمجاز‏''' نام مقاله ای از [[علی رضا باریکلو]] و [[عظیم رضایی]] بوده که در شماره دهم (بهار 1401) [[فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]] منتشر شده است.
'''تحلیل چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی غیرمجاز‏''' نام مقاله ای از [[علی رضا باریکلو]] و [[عظیم رضایی]] بوده که در شماره اول (بهار 1401) [[فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۳: خط ۱۳:


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده 264 قانون مدنی]]
* [[ماده292قانون مدنی]]
* [[ماده 293 قانون مدنی]]
* [[ماده 10 قانون مدنی]]
* [[ماده 94 لایحه اصلاحی قانون تجارت]]
* [[ماده 20  قانون تجارت]]
* [[ماده 588 قانون تجارت]]
* [[ماده 31 قانون پولی و بانکی]]
* [[ماده 39 قانون پولی و بانکی]]
* [[ماده 10 قانون پولی و بانکی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات شماره اول فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات علی رضا باریکلو]]
[[رده:مقالات عظیم رضایی]]
[[رده:ادغام]]
[[رده:موسسات پولی]]
[[رده:بانک مرکزی]]
[[رده:مشلات حقوقی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۰۱

تحلیل چالش‌های حقوقی ادغام مؤسسات پولی غیرمجاز‏ نام مقاله ای از علی رضا باریکلو و عظیم رضایی بوده که در شماره اول (بهار 1401) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

بحران‌های پولی ناشی از فعالیت مؤسسات پولی در سیستم بانکداری، موجب شده است که بانک مرکزی اقدام به الزام ادغام مؤسسات پولی کند. این روش علاوه‌بر اینکه خسارات هنگفتی به منافع عمومی و خصوصی، مانند سپرده‌گذاران و سهامداران مؤسسات اعتباری وارد کرد، موجب بروز مشکلات حقوقی مهمی مانند خلأ قانونی، عدم صلاحیت و عدم کارایی و عدم رعایت حقوق ذی‌نفعان شد. در این مقاله که به روش توصیفی تحلیلی انجام ‌گرفته، با پاسخ به این پرسش که ماهیت حقوقی ادغام چیست و اگر یک تصمیم تجاری است آیا واجد کارایی لازم است و در مقررات موضوعه می‌توان به آن استناد کرد و ثابت شد که به‌جای ادغام دستوری، با تصویب قانون مناسب، باید ادغام به‌عنوان یک تصمیم تجاری به‌طور قانونی و به انتخاب تصمیم‌سازان مؤسسات هدف ادغام انجام گیرد تا از سویی هزینة اضافی بر عموم مردم تحمیل نشود و از سوی دیگر، حقوق تمام ذی‌نفعان رعایت شود.

کلیدواژه ها

  • بانک مرکزی
  • خلأ قانونی
  • ذی‌نفعان
  • صلاحیت
  • کارایی

مواد مرتبط