مطالعه تطبیقی وضعیت حقوقی شرط تعهد به دریافت در قراردادهای فروش و انتقال گاز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مطالعه تطبیقی وضعیت حقوقی شرط تعهد به دریافت در قراردادهای فروش و انتقال گاز''' نام مقاله ای از محمد مهدی حاجیان و میترا موسوی بوده که در شماره شانزدهم دوره پنجم (پاییز 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == شرط تع...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده ۳۹۴ قانون مدنی|ماده 394 قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۹۴ قانون مدنی|ماده 394 قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۹۵ قانون مدنی|ماده 395 قانون مدنی]]
* [[ماده ۳۹۵ قانون مدنی|ماده 395 قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]
[[رده:مقالات شماره شانزدهم دوره پنجم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:مقالات محمد مهدی حاجیان]]
[[رده:مقالات میترا موسوی]]
[[رده:تعهد به دریافت]]
[[رده:انتقال گاز]]
[[رده:اعتبار]]
[[رده:خسارت]]
[[رده:شرط تضمین]]
[[رده:نظام حقوقی انگلیس]]
[[رده:لازم الاجرا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۰

مطالعه تطبیقی وضعیت حقوقی شرط تعهد به دریافت در قراردادهای فروش و انتقال گاز نام مقاله ای از محمد مهدی حاجیان و میترا موسوی بوده که در شماره شانزدهم دوره پنجم (پاییز 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

شرط تعهد به دریافت، یکی از عناصر حیاتی قراردادهاي بلندمدت فروش و عرضه در حوزه انرژي و بهطور خاص در قراردادهاي فروش و انتقال گاز است. فلسفه و مبناي پیشبینی و درج شرط تعهد به دریافت بهطور مشخص، متمرکز بر اهمیت و ضرورت تضمین سطح حداقلی درآمد فروشنده، به علاوه بازگشت سرمایه وي و همچنین پوشش هزینه هاي هنگفت ناشی از اجراي پروژههاي بالادستی است که تا مرحله آمادهسازي گاز براي انتقال به خریدار متقبل شده است. علیرغم اینکه در قراردادهاي فروش و انتقال گاز به طور گسترده و متداول از روش شرط تعهد به دریافت استفاده میشود، اعتبار و قابلیت اجراي این شرط به نحو دقیق و کامل در نظامهاي حقوقی مختلف مشخص نشده و مورد مناقشه قرار گرفته است. یکی از مباحث قابل طرح درباره شرط تعهد به دریافت این است که برخی نظامهاي حقوقی از آن بهعنوان شرط مجازات یاد کرده و از این رو آن را نامعتبر و غیرقابل اجرا تلقی میکنند. در نقطه مقابل، پارهاي دیگر، این شرط را به مثابه نوعی خسارت مقطوع انگاشته و آن را کاملاً معتبر و لازمالاجرا میدانند. این مقاله میکوشد پارهاي از ابهامات ماهیت حقوقی و اعتبار شرط تعهد به دریافت را با نگاهی ویژه به رویکرد نظام حقوقی انگلیس وایران دراینباره بررسی کند.

کلیدواژه ها

  • قرارداد فروش و انتقال گاز
  • شرط تعهد به دریافت
  • خسارت مقطوع
  • شرط جزایی
  • شرط تضمین خرید

مواد مرتبط