رابطه سببیت در مسئولیت ناشی از بیاحتیاطی؛ نگاهی تطبیقی به حقوق مسئولیت مدنی ایران و انگلستان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''رابطه سببیت در مسئولیت ناشی از بیاحتیاطی؛ نگاهی تطبیقی به حقوق مسئولیت مدنی ایران و انگلستان''' نام مقاله ای از الیاس نوعی و آزاده مهرپویان بوده که در شماره دهم دوره سوم (بهار 1394) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == ر...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
 
خط ۲۱: خط ۲۱:
* [[ماده ۵۳۵ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده 535 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۵۳۵ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده 535 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی|ماده 1 قانون مسئولیت مدنی]]
* [[ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی|ماده 1 قانون مسئولیت مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1394]]
[[رده:مقالات شماره دهم دوره سوم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:مقالات الیاس نوعی]]
[[رده:مقالات آزاده مهرپویان]]
[[رده:مسئولیت]]
[[رده:بی احتیاطی]]
[[رده:رابطه سببیت]]
[[رده:حقوق تطبیقی]]
[[رده:خسارت]]
[[رده:زیاندیده]]
[[رده:عامل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۰۱

رابطه سببیت در مسئولیت ناشی از بیاحتیاطی؛ نگاهی تطبیقی به حقوق مسئولیت مدنی ایران و انگلستان نام مقاله ای از الیاس نوعی و آزاده مهرپویان بوده که در شماره دهم دوره سوم (بهار 1394) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

رابطــه ســببیت در حقــوق مســئولیت مــدنی ایــران و انگلســتان ، بــویژه در مســئولیت ناشــی از بی احتیاطی، از جایگاه قابل تـوجهی برخـوردار اسـت . تفـاوت حقـوق ایـران، بـه عنـوان نظـامی از خانواده حقوقی رومی-ژرمنی با انگلستان، به عنوان نظامی از جـنس کـامن لا، یـافتن یـک دیـدگاه واحد براي بررسی سببیت را دشوار میکند، اما به معناي غیر ممکن بودن آن نیست. بررسی تطبیقی سببیت در حقوق دو کشور، مستلزم تفکیک بحث در دو بخش اصلی با عناوین، «مسـئول معـین » و «مسئول مجمل» است که پس از بخشی با عنوان «جایگاه سببیت» قرار میگیرند. در بحـث «مسـئول معین» حالتی بررسی میشود که میتوان بـا تکیـه بـر معیارهـاي موجـود، بـه تعیـین مسـئول حادثـه پرداخت و ذیل عنوان «مسئول مجمل (یا مردد)»، وضعیتی مورد بررسی قـرار مـی گیـرد کـه وجـود رابطه سببیت با یکی از چند عامل معین و موجود، قطعـی اسـت امـا تشـخیص عامـل اصـلی امکـان ندارد. درپایان، باید گفت بدلیل مشابهتهاي قابل توجهی کـه در حقـوق دو کشـور وجـود دارد، میتوان حقوق انگلستان وراهکارهاي آن را الگویی براي حقوق ایران قرار دادو قضات میتوانند در مواردي که راهکاري در حقوق ایران ارائه نشده یا راهکارهاي موجود با شرایط دعوي سازگار به نظرنمیرسد، از معیارهاي مطروحه در حقوق انگلستان بهره ببرند.

کلیدواژه ها

  • سببیت
  • مسئولیت
  • زیان دیده
  • عامل ورود زیان
  • خسارت

مواد مرتبط