نظریه شماره 7/1401/1007 مورخ 1401/12/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد امکان دریافت حق الوکاله در صورت صدور قرار موقوفی تعقیب به دلیل مرور زمان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1007|شماره پرونده=1401-127-1007 ح|تاریخ نظریه=1401/12/27}} '''استعلام''': پرونده کیفری با موضوع اتهامی فروش مال غیر در دادسرا به علت مرور زمان به صدور قرار موقوفی تعقیب منجر شده و قطعیت یافته است. متهم (مشتکی عنه) طی...» ایجاد کرد)
 
(چکیده + مواد مرتبط + جستار های وابسته + موضوع و محور نظریه)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1007|شماره پرونده=1401-127-1007 ح|تاریخ نظریه=1401/12/27}}
'''چکیده نظریه شماره 7/1401/1007 مورخ 1401/12/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد امکان دریافت حق الوکاله در صورت صدور قرار موقوفی تعقیب به دلیل مرور زمان:''' در صورت صدور قرار موقوفی تعقیب به دلیل مرور زمان، مشتکی عنه حق مراجعه به شاکی به منظور دریافت حق الوکاله پرداختی برابر تعرفه قانونی را دارد.


'''استعلام''': پرونده کیفری با موضوع اتهامی فروش مال غیر در دادسرا به علت مرور زمان به صدور قرار موقوفی تعقیب منجر شده و قطعیت یافته است. متهم (مشتکی عنه) طی دادخواستی در شورای حل اختلاف به طرفیت شاکی، خسارت حق الوکاله ای را مطالبه کرده که در دادسرا به وکیل خود پرداخت کرده است. آیا این دعوا وارد است و خواهان استحقاق مطالبه حق الوکاله مذکور را دارد؟
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1007|شماره پرونده=1401-127-1007 ح|تاریخ نظریه=1401/12/27|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی کیفری]]|محور نظریه=[[مطالبه حق الوکاله]]}}
 
== استعلام ==
پرونده کیفری با موضوع اتهامی [[فروش مال غیر]] در [[دادسرا]] به علت [[مرور زمان تعقیب|مرور زمان]] به صدور [[قرار موقوفی تعقیب]] منجر شده و قطعیت یافته است. [[متهم]] ([[مشتکی عنه]]) طی [[دادخواست|دادخواستی]] در [[شورای حل اختلاف]] به طرفیت [[شاکی]]، خسارت [[حق‌الوکاله|حق الوکاله]] ای را مطالبه کرده که در دادسرا به [[وکیل]] خود پرداخت کرده است. آیا این [[دعوا]] وارد است و [[خواهان]] استحقاق مطالبه حق الوکاله مذکور را دارد؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
در تمامی مواردی که طبق تعرفه، وکیل استحقاق دریافت حق الوکاله دارد؛ از جمله در فرض سؤال که اتهام انتسابی مشمول مرور زمان شده است، موکل حق مراجعه به طرف مقابل جهت مطالبه حق الوکاله پرداختی برابر تعرفه قانونی را دارد.
در تمامی مواردی که طبق تعرفه، وکیل استحقاق دریافت حق الوکاله دارد؛ از جمله در فرض سؤال که اتهام انتسابی مشمول مرور زمان شده است، موکل حق مراجعه به طرف مقابل جهت مطالبه حق الوکاله پرداختی برابر [[تعرفه قانونی]] را دارد.
 
== مواد مرتبط ==
 
* [[ماده 106 قانون مجازات اسلامی|ماده 106 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392]]
 
== جستار های وابسته ==
 
* [[فروش مال غیر]]
* [[قرار موقوفی تعقیب]]
* [[مرور زمان]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظریه 2]]

نسخهٔ ‏۱۷ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۱۵

چکیده نظریه شماره 7/1401/1007 مورخ 1401/12/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد امکان دریافت حق الوکاله در صورت صدور قرار موقوفی تعقیب به دلیل مرور زمان: در صورت صدور قرار موقوفی تعقیب به دلیل مرور زمان، مشتکی عنه حق مراجعه به شاکی به منظور دریافت حق الوکاله پرداختی برابر تعرفه قانونی را دارد.

نظریه مشورتی 7/1401/1007
شماره نظریه۷/۱۴۰۱/۱۰۰۷
شماره پرونده۱۴۰۱-۱۲۷-۱۰۰۷ ح
تاریخ نظریه۱۴۰۱/۱۲/۲۷
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهمطالبه حق الوکاله

استعلام

پرونده کیفری با موضوع اتهامی فروش مال غیر در دادسرا به علت مرور زمان به صدور قرار موقوفی تعقیب منجر شده و قطعیت یافته است. متهم (مشتکی عنه) طی دادخواستی در شورای حل اختلاف به طرفیت شاکی، خسارت حق الوکاله ای را مطالبه کرده که در دادسرا به وکیل خود پرداخت کرده است. آیا این دعوا وارد است و خواهان استحقاق مطالبه حق الوکاله مذکور را دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

در تمامی مواردی که طبق تعرفه، وکیل استحقاق دریافت حق الوکاله دارد؛ از جمله در فرض سؤال که اتهام انتسابی مشمول مرور زمان شده است، موکل حق مراجعه به طرف مقابل جهت مطالبه حق الوکاله پرداختی برابر تعرفه قانونی را دارد.

مواد مرتبط

جستار های وابسته