رای دادگاه درباره اختیار داور بر فسخ قرارداد (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۱۰۰۰۹۸۶): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(افرودن لینک به واژگان و مواد قانونی)
(جستارهای وابسته)
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۴: خط ۱۴:


امی – کریمی  
امی – کریمی  
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۱۸۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۴۵۴ قانون مدنی]]
* [[ماده ۴۵۵ قانون مدنی]]
* [[ماده ۴۷۷ قانون مدنی]]
* [[ماده ۱ قانون داوری تجاری بین‌المللی]]
* [[ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی]]
== جستارهای وابسته ==
* [[رای]]
* [[داور]]
* [[شرط داوری]]
* [[حق فسخ]]
* [[ایقاع]]
* [[خیار]]
* [[قرارداد]]


[[رده:آراء و دادنامه های حقوقی صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۳]]
[[رده:آراء و دادنامه های حقوقی صادره از دادگاه در سال ۱۳۹۳]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۰۹

رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۱۰۰۰۹۸۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۸/۱۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعاختیار داور بر فسخ قرارداد
قاضیکریمی
چاووشی
امی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره اختیار داور بر فسخ قرارداد: دادگاه یا داور نمی‬تواند در اعمال حق فسخ دخالت داشته باشند، بنابراین رأی داور مبنی بر فسخ قرارداد قابل ابطال است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست تقدیمی خانم ع.م. به طرف ۱- آقای ع.ی. با وکالت آقای س.م. ۲- آقای م.ج. مبنی بر ابطال رأی داوری مورخ ۱۳۹۲/۰۹/۲۳ موضوع پرونده کلاسه بایگانی ۹۲۰۷۳۲ شعبه ۸۷ دادگاه عمومی حقوقی تهران، اولا درخصوص ایراد خواهان به عدم امضاء وی در ذیل قراردادی که در آن شرط داوری گنجانده شده است دادگاه ایراد را مسموع نمی داند چرا که قرارداد در چند برگ انشاء شده و خواهان ذیل برگ آخر را به معنای قبول تمامی صفحات امضاء کرده است. ثانیا در خصوص دادخواست تقدیمی خواهان چون داور محترم در بند اول رأی داوری مبادرت به فسخ قرارداد مورخ ۱۳۸۷/۰۶/۰۵ نموده است این درحالی است که از منظر حقوقی، فسخ عملی حقوقی یک‬طرفه (ایقاع) است و محکمه یا داور نمی‬توانند در اعمال آن دخالت داشته باشند بلکه از حقوق صاحب خیار است و از آنجاکه در ادامه سایر بندها در تکمیل محکوم‬ به بند اول یعنی فسخ انشاء شده است و این در حالی است که اعمال فسخ از سوی داور جایگاه قانونی ندارد لذا با استناد به بند اول ماده ۴۸۹ قانون آئین دادرسی مدنی و ماده ۱۸۸ قانون مدنی حکم بر ابطال رأی داور صادر می‬نماید. این رأی ظرف بیست روز در دادگاه تجدیدنظر استان قابل تجدیدنظرخواهی می باشد.

رئیس شعبه ۸۷ دادگاه عمومی حقوقی تهران - چاووشی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی س.م. به وکالت از ع.ی. نسبت به دادنامه شماره ۲۶۷-۱۳۹۳/۰۳/۲۶ صادره از شعبه ۸۷ دادگاه عمومی حقوقی تهران که به‬ موجب آن حکم به ابطال رأی داوری مورخ ۱۳۹۲/۰۹/۲۳ و با استدلال صحیح مندرج در دادنامه صادر و اعلام گردیده است. با اصلاح مستند محکمه نخستین از بند اول ماده ۴۸۹ قانون آئین دادرسی مدنی به بند ۳ ماده مرقوم، از نظر این دادگاه اعتراض و درخواست تجدیدنظرخواهی به‬ عمل آمده وارد نمی‬ باشد. زیرا دادنامه تجدیدنظرخواسته بر اساس محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی صحیحا و مطابق مقررات قانونی و خالی از هر گونه اشکال صادر شده و تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانع‬ کننده و محکمه ‬پسندی که نقض و بی‬ اعتباری دادنامه معترض ‬عنه را ایجاب کند ابراز ننموده و لایحه اعتراضیه متضمن جهت موجه نیست و تجدیدنظرخواهی با هیچ‬ یک از شقوق ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد لذا دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده دادنامه مورد اعتراض را منطبق با مقررات و اصول دادرسی می‬داند مستندا به ماده ۳۵۸ قانون آئین دادرسی مدنی ضمن رد دادخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را عینا و با اصلاح به‬عمل آمده تأیید می‬نماید. رأی صادره قطعی است.

مستشار و رئیس شعبه ۱۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

امی – کریمی

مواد مرتبط

جستارهای وابسته