بررسی مقررات ناظر بر تبلیغات الکترونیکی؛ مطالعه تطبیقی نظام حقوقی ایران و انگلستان
بررسی مقررات ناظر بر تبلیغات الکترونیکی؛ مطالعۀ تطبیقی نظام حقوقی ایران و انگلستان نام مقاله ای از نیما نصراللهی شهری و فاطمه جفری نطنزی بوده که در شماره اول دوره اول (فروردین 1399) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.
چکیده
در جهان امروز، با پیشرفت سریع فنّاوری و افزایش بیسابقۀ آگاهی عموم جامعه و دسترسی ایشان به اینترنت، روشهای تبلیغ و بازاریابی متحول شده است. یکی از روشهای کارآمد و درعینحال کمهزینه بازاریابی اینترنتی و ایمیلی است. استفاده از بازاریابی ایمیلی و ارسال هرزنامه از سوی بنگاههای اقتصادی مشکلاتی را برای مصرفکنندگان بهوجود آورده است که در پاسخ به آن دولتها مقرراتی وضع کردهاند. نظام حقوقی انگلستان یکی از نظامها پیشرو در این زمینه است. قانون حمایت از داده ها و دستورالعمل تبلیغات مستقیم دو سند مهم ناظر بر مقررات گذاری تبلیغات و هرزنامه ها است. در نظام حقوقی ایران، تنها نصوص موجود دربارۀ تبلیغات از طریق واسطه ای الکترونیکی قانون تجارت الکترونیک ایران است.
در این مقاله سعی بر آن شده است که قواعد تبلیغات الکترونیکی در حقوق انگلستان بررسی شود و با مقایسۀ چارچوب حقوقی موجود در انگلستان و ایران، نقاط قوت و ضعف موجود در حقوق ایران شناسایی شود. با توجه به همگام نبودن مقررات ایران با استانداردهای جهانی، بهویژه در ضمانت اجرا، بهنظر میرسد تصویب مقررات خاص در این حیطه لازم باشد
کلیدواژه ها
- بازاریابی دیجیتال
- هرزنامه
- نظام حقوقی انگلستان
- تجارت الکترونیک
مواد مرتبط
- ماده 22 قانون حریم شخصی ارتباطات الکترونیکی
- ماده 2 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 50 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 51 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 52 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 53 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 54 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 55 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 70 قانون تجارت الکترونیکی
- ماده 10 پیش نویس لایحه پیام ناخواسته در سیستم های پیام رسان الکترونیکی
- ماده 15 پیش نویس لایحه پیام ناخواسته در سیستم های پیام رسان الکترونیکی