رای دادگاه درباره ارتباط حکم تمکین و نشوز (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۴۶۶)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۴۶۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۹/۰۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعارتباط حکم تمکین و نشوز
قاضیمدنی کرمانی
سید داود معنوی
پاداش اصل

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره ارتباط حکم تمکین و نشوز: صرف صدور حکم الزام زوجه به تمکین مثبت نشوز نیست بلکه باید اجرائیه تمکین نیز صادر شود تا عملا" معلوم گردد زوجه تمکین خواهد نمود یا خیر؟

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست آقای م. ف. فرزند ح. به طرفیت خانم س. خ. به خواسته تمکین و ایفای وظایف زوجیت به این شرح که خوانده وفق سند نکاحیه ۱۶۹۴۱ مورخ ۱۶/ ۸/ ۱۳۹۰ صادره از دفتر خانه شماره ۲۱۷ تهران همسر شرعی و قانونی خواهان میباشد حال بدون عذر شرعی و قانونی از تمکین نسبت به مشارالیه خودداری نموده دادگاه نظر به اینکه زوجیت طرفین را به دلالت فتوکپی مصدق سند ازدواج مضبوط در پرونده احراز نموده و اینکه زوجه باید در منزلی که شوهرش تعیین کرده سکنی نماید و با توجه به اظهارات خوانده مبنی بر اینکه متعاقب درگیری منزل مشترک را ترک کردم ولی زمانی که برگشته درب منزل قفل بود در حال حاضر نیز خواهان با ارائه دادخواست تمکین از زوجه درخواست نموده که به منزل مشترک بر گردد لذا به نظر موانعی برای تمکین وجود ندارد دادگاه مستندا" به ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی حکم به الزام خوانده به تمکین عام و خاص صادر و اعلام می دارد. رأی صادره حضوری است و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظردر محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ٢٦٢ دادگاه خانواده ٢ تهران-پاداش اصل

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی خانم س. خ. با وکالت آقای ع. س.ف. وآقای الف. پ.م. بطرفیت آقای م. ف. نسبت به رأی موضوع دادنامه شماره ۵۵۸ مورخ ۹۴/۰۴/۳۰صادره از شعبه ۲۶۲ دادگاه عمومی خانواده که برالزام زوجه به تمکین از همسرش اشعار دارد وارد نیست زیرا رأی تجدید نظر خواسته اشعار دارد وارد نیست زیرا رأی تجدید نظر خواسته موافق موازین قانونی و با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردید ه و ایراد اساسی متوجه آن نمی باشد تجدید نظر خواه نیز در این مرحله مطلب قابل توجهی عنوان نکرده لذا باستناد ماده ۳۵۸ قانون آئین دادرسی مدنی رأی تجدید نظر خواسته تایید میگردد این رأی برای اثبات نشوز زن نمی باشد بلکه زوج باید نسبت به این حکم اجرائیه صادر تا عملا" معلوم گردد زوجه تمکین خواهد نمود یا خیر؟ بعلاوه اثر این حکم نسبت به آتیه است و به گذشته اثری ندارد چنانچه زوجه مدعی عدم پرداخت نفقه در گذشته است می تواند از دادگاه مطالبه نمایداین رأی قطعی است.

شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رئیس و مستشار

​سید داود معنوی - عارفه مدنی کرمانی

مواد مرتبط