رای دادگاه درباره انکار رابطه نامشروع پس از اقرار کتبی در خارج از دادگاه (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۷۰۱۰۰۱۶۰)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۷۰۱۰۰۱۶۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۲/۱۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعانکار رابطه نامشروع پس از اقرار کتبی در خارج از دادگاه
قاضیاهوارکی
رمضانی
سید افشین موسوی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره انکار رابطه نامشروع پس از اقرار کتبی در خارج از دادگاه: انکار رابطه نامشروع پس از اقرار کتبی مبنی بر داشتن نزدیکی با دیگری در خارج از دادگاه،از موجبات بروز شبهه و اعمال قاعده درأ است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام ق.ز. و ف. ه.پ. مبنی بر رابطه نامشروع با این توضیح که شاکی ح. ص. مدعی شده است همسرش ف. ه.پ. با ق.ز. رابطه تلفنی و نیز رابطه جنسی داشته و برای اثبات تماس تلفنی به پرینت مکالمات تلفنی و پبامک های ارسالی استناده کرده و در مورد داشتن رابطه جنسی هم به یک برگ عادی ضمن آن ق.ز. اظهارداشته که((اینجانب ق.ز. اقرار می نمایم در تاریخ حدود هفت سال پیش با خانم ف. ه.پ. نزدیکی کرده و ازاله بکارت نموده ام تعهد مینمایم که هیچگونه ارتباطی با ایشان نداشته و نخواهم داشت ...))بنا به مراتب فوق اولا مستفاد از ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی برای تحقق رابطه نامشروع و یا عمل منافی عفت حضور دو طرف در یک محل ضروری است بنابراین صرف تماس تلفنی یا ارسال پیامک رابطه نامشروع تلقی نمی گردد هر چند که دو طرف نسبت به هم سخنانی عاشقانه رد وبدل کنند در تائید این نظر می توان به منابع ارشادی حقوق جزا از جمله نظریه های مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه توسل جوست که یکی از آن نظریه ها نظریه شماره ۷/۲۴۵۲-۷۸/۶/۱می باشد این نظریه ابراز می کند صرف نوشت نامه عاشقانه از مصادیق رابطه نامشروع محسوب می شود ...))ثانیا جرم داشتن رابطه نامشروع هر چند از طرف قانون گذار جمهوری اسلامی ایران در کتاب تعزیرات آمده است ولی از نظر ماهیت و از این حیث که تعقیب کننده آن چه کسی باشد در رده جرایم حق الهی قرار می گیرد که بر فرض نبودن شاکی خصوصی هم مدعی العموم متولی امر تعقیب دعوای جزای است لذا تابع خصوصیات جرایمی است که دارای جنبه حق الهی است و در این جرایم از جهت اثباتی اقرار نزد قاضی محکمه معتبر است و صرف اقرار کتبی مبنی بر داشتن نزدیکی با طرف مقابل در خارج از دادگاه و در خارج از مراجع ذی صلاح اعتباری ندارد مضاف بر آن که که متهمان هر دو در این پرونده در این دادگاه منکر داشتن رابطه نامشروع شده اند بنابراین با بروز شبهه اقرار متهم ص. ق.ز. در یک برگ عادی متزلزل خواهد بود و قاعده درء براین قضیه حکومت می یابد به عبارت دیگر الحدود تدرء بالشبهات پس در مانحن فیه دادگاه با استناد به این قاعده که در ماده ۱۲۰ قانون مجازات اسلامی هم تصریح گردیده و نیز با توجه به تبصره ۲ ماده ۲۱۸ همان قانون که اقرار را در صورتی معتبر می داند که نزد قاضی در محکمه انجام گیرد و نیز مطابق اصل ۳۷ قانون اساسی و بند الف ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری رای بر برائت ایشان صادر واعلام میکند رای صادر شده حضوری وظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در محاکم محترم تجدید نظراستان تهران خواهد بود.

رئیس شعبه ۱۰۳جزائی دادگستری بهارستان-سید افشین موسوی توتری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح. ص. از دادنامه شماره ۰۱۱۹۸ مورخ ۹۳/۱۲/۲۷ شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ بهارستان ( دادگاه عمومی جزایی سابق ) که به موجب آن حکم بر برائت آقای ق.ز. و خانم ف. ه.پ. از اتهام رابطه نامشروع صادر گردیده است. اولا نظر به اینکه تجدیدنظرخواه اعتراض خود را نسبت به خانم ف. ه.پ. به شرح لایحه ثبت شده به شماره ۹۴۰۰۵۶ مورخ ۹۴/۲/۳۰ مسترد نموده است. به استناد ماده ۴۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری قرار رد درخواست تجدیدنظر راجع به خانم ف. ه.پ. صادر و اعلام می گردد . ثانیا راجع به تجدیدنظرخواهی از برائت آقای ق.ز. اعتراض موجهی که موجب نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته و منطبق با جهات یاد شده در ماده ۴۳۴ قانون مرقوم باشد نیامده است و دلایل کافی بر اتهام موضوع شکایت تجدیدنظرخواه ملاحظه نمی شود. لذا به استناد بند الف ماده ۴۵۵ همان قانون ضمن رد اعتراض دادنامه موصوف تایید میگردد. این رای قطعی است.

شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رییس و مستشار

محسن اهوارکی - یوسف رمضانی

مواد مرتبط

جستار وابسته

زنا

رابطه نامشروع

قاعده درأ