رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره احتساب ایام سنوات ارفاقی در محاسبه دو سال آخر حقوق بازنشستگی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه دیوان عدالت اداری شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۲۰۶
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۲۰۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۸/۲۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعاحتساب ایام سنوات ارفاقی در محاسبه دو سال آخر حقوق بازنشستگی
قاضیرحیمی
عبدالمنافی
مهدوی
صباغی
محمد ساریخانی
تقوی

رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره احتساب ایام سنوات ارفاقی در محاسبه دو سال آخر حقوق بازنشستگی: در صورت کسر مابه التفاوت بیمه مربوط به سنوات ارفاقی از حقوق بازنشسته، ایام مرقوم نیز میبایست در محاسبه دو سال آخر حقوق و مزایای بازنشستگی لحاظ گردد.

رأی شعبه دیوان عدالت اداری

شاکی طی دادخواست تقدیمی اظهار داشت در تاریخ ۰۱/۱۲/۱۳۸۸ به استناد قانون بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت مصوب ۰۵/۰۶/۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن و مواد ۵ و ۶ و ۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره ذیل ماده ۶ آن بازنشسته گردیده و بابت سنوات ارفاقی بر اساس آخرین حقوق و مزایای مشمول کسور بازنشستگی و مابه التفاوت آن به حساب صندوق تأمین اجتماعی پرداخت گردیده است و با اینکه ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی مقرر داشته: بازنشستگی برابر میانگین ۲۴ ماه آخر خدمت محاسبه گردد، سازمان از اقدام در این جهت خودداری می نماید. بنابراین تقاضای صدور حکم وفق خواسته را دارد و متقابلا مدیر کل تأمین اجتماعی استان گیلان پاسخ داد: نامبرده لغایت ۳۰/۱۱/۱۳۸۸ اشتغال به کار داشته و مستمری مشارالیه با توجه به مفاد تبصره ذیل ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی ظرف دو سال قبل از تاریخ مذکور مبنای محاسبه قرار گرفته و در صورتی که محاسبه مستمری بر اساس میانگین سال های ۲۹۳۰ سنوات نامبرده صورت گیرد در واقع آخرین حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه مبنای تعیین میزان مستمری قرار خواهد گرفت. در حالی که هدف مقنن ۲۴ ماه سوابق اصلی پرداخت حق بیمه بوده است. بنابراین تقاضای رد شکایت شاکی را دارد، که با عنایت به محتویات پرونده و مندرجات سابقه پیوست نظر به اینکه برگ های ارسالی به واحد درآمد و فرم خلاصه وضعیت پرونده حکایت از محاسبه ما به التفاوت حق بیمه نسبت به سنوات ارفاقی تا ۳۰ سال را دارد و اخذ مابه التفاوت نسبت به سنوات ارفاقی ایجاب می نماید ایام مرقوم نیز در محاسبه دو سال آخر حقوق و مزایای بازنشستگی لحاظ گردد، بنابراین شکایت مطروحه وارد تشخیص گردید و مستندا به مواد ۷۷ قانون تأمین اجتماعی و ۷ و ۱۳ و ۱۴ دیوان عدالت اداری، رأی به ورود شکایت مواد صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۱۷ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه

رحیمی عبدالمنافی رأی شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری با مداقه در اوراق و محتوای پرونده، بر مبنای مواد ۲۰،۱۳، ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ و ۱۳۹۲ اثر رأی وحدت رویه از زمان صدور رأی هیأت عمومی بوده و تسری آن به گذشته فاقد مجوز قانونی است. نظر به اینکه دادنامه شماره ۳۳۷۵ مورخ ۳۰/۱۱/۱۳۹۰ صادره از شعبه ۱۷ دیوان در زمان صدور با رعایت تشریفات قانونی اصدار یافته و دلیل قانونی بر نقض آن وجود نداشته و از جانب متقاضی هم دلیلی بر مخدوش بودن دادنامه مورد بحث ارائه نشده است، بنابراین موجبی بر پذیرش درخواست اعمال ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ وجود ندارد. لذا شعبه دوم تشخیص دیوان با در نظر مراتب فوق‌البیان و با اجازه و اختیار حاصله از ماده ۱۲۰ قانون دیوان مصوب ۱۳۹۲ و ملاحظه رأی وحدت رویه شماره ۶۷۴ مورخ ۰۴/۱۰/۱۳۹۱ صادره از هیأت محترم عمومی دیوان، حکم به رد درخواست اعمال ماده ۱۸ قانون یاد شده صادر و اعلام می کند، رأی اصداری طبق ماده ۷ قانون دیوان قطعی است.

دادرس شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری مستشاران شعبه

مهدوی صباغی ساریخانی تقوی

مواد مرتبط

جستارهای وابسته