ماده 21 قانون اصلاح قانون مالیات بر درآمد مصوب 1337
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۲۱ قانون اصلاح قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۳۷ مصوب ۱۳۳۷,۰۴,۰۱: از اول سال ۱۳۳۷ مالیاتی بنام مالیات بر اراضی در سال معادل یک درصد ارزش زمین بر اساس قیمت منطقه دریافت میشود. مادام که قیمت منطقه ای اعلام نشده آخرین قیمت معامله مذکور در سند مالکیت ماخذ دریافت مالیات خواهد بود.
تبصره ۱ – در دو ماه اول هر سال شهرهایی که مشمول این مالیات باشند بنا به پیشنهاد وزارت دارایی از طرف هییت وزیران تعیین و اعلام خواهد شد و در سال ۱۳۳۷ تا دو ماه پس از تصویب این قانون.
تبصره ۲ – اراضی مشمول این مالیات عبارتست از:
الف – اراضی بایر اعم از محصور و غیر محصور واقع در داخل شهرها.
ب – اراضی واقع در دور هر یک از شهرهای مشمول مالیات که حدود آن هر سه سال یکبار بنا به پیشنهاد وزارت دارایی و تصویب هییت وزیران تعیین خواهد شد.
ج – آنقسمت از زمین بایر هر کارخانه و موسسه که زاید بر احتیاج تشخیص داده شود.
تبصره ۳ (منسوخه ۰۸/۰۶/۱۳۴۰)– اراضی زیر مشمول مالیات نمیباشد:
الف – اراضی متعلق بدولت و موسسات دولتی و شهرداری ها و موسسات خیریه و عام المنفعه و بهداشتی و فرهنگی و بیمارستان ها و همچنین موقوفات عامه و اراضی کارخانجات و موسسات ورزشی که بثبت رسیده و دارای تاسیسات لازم باشد.
ب – نمایندگی های سیاسی خارجی به شرط معامله متقابل.
ج – اراضی مزروعی در دور شهرها طبق آیین نامه.
د – اراضی مزروعی و مشجر و باغات اعم از داخل و خارج شهر
ه– – اراضی واگذاری از طرف دولت و موسسات تابعه بکارمندان مادام که آنرا باشخاص دیگر انتقال نداده باشند.
و – اشخاصی که منحصرا مالک تا ۳۰۰ متر زمین میباشند تا آخر اسفند ۱۳۴۰ از این مالیات معافند.
تبصره ۴ – مودیان مالیات مشمول این قانون عبارتند از:
الف – مالکین اراضی و یا نماینده قانونی آنها و همچنین متصرفین زمینهای متنازع فیه که بعنوان مالکیت زمین را در تصرف دارند. ( قبوض مالیاتی مربوط باراضی متنازع فیه بهیچ وجه در جریان دعاوی موثر نخواهد بود).
ب – در مورد موقوفات خاص متولی یا متصدی یا قایم مقام آنان.
ج – در مورد زمینهای متعلق بموسسات حقوقی نماینده قانونی موسسه.
تبصره ۵ – مشمولین این قانون مکلفند اظهارنامه مخصوصی که اداره دارایی در دسترس آنها میگذارد تنظیم و تا آخر تیر ماه هر سال بدارایی محل تسلیم و مالیات متعلقه را نیز پرداخت نماید و نسبت بسال ۱۳۳۷ تا سه ماه پس از تصویب این قانون.
تبصره ۶ – مالیات بنسبت مدت مالکیت تعلق میگیرد و در موقع نقل و انتقال زمین مالک جدید موظف است تصفیه حساب مالیاتی از مالک قبلی مطالبه نماید والا مسیول کلیه بقایای مالیاتی میباشد و نیز دفاتر اسناد رسمی مکلفند پس از ملاحظه گواهی مالیاتی اقدام بتنظیم سند نمایند. ادارات دارایی مکلفند ظرف ۱۰ روز میزان مالیات متعلقه را تعیین و در مقابل دریافت وجه بلافاصله تصفیه حساب مالیاتی تسلیم نمایند
تبصره ۷ – برای هر قطعه زمین باید اظهارنامه جداگانه ای تسلیم شود و مفاد اظهارنامه های تسلیمی فقط در مورد مقررات این قانون قابل استفاده میباشد.
تبصره ۸ – هر یک از مکلفین که در موعد مقرر مالیات متعلقه را پرداخت ننماید ماهیانه ملزم بپرداخت دو درصد زیان دیرکرد خواهند بود.
تبصره ۹ – سایر مقررات مربوط باجرای این قانون و همچنین جرایم متخلفین در آیین نامه ای که بتصویب کمیسیون دارایی میرسد تعیین خواهد شد