ماده 9 قانون اصلاح قانون مالیات بر درآمد مصوب 1337
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۹ قانون اصلاح قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۳۷ مصوب ۱۳۳۷,۰۴,۰۱: ماده ۸ و تبصره های مربوط بآن حذف و ماده زیر جانشین آن می شود.
شرکت های مشمول مالیات موظفند تا آخر تیر ماه هر سال و چنانچه سال محاسباتی آنها باسال شمسی منطبق نباشد در ظرف چهار ماه از پایان سال محاسباتی خود ترازنامه و حساب سود و زیان سال پیش را که بتصویب مقامات صلاحیت دار شرکت رسیده باشد باداره دارایی محل که مرکز شرکت در آنجا واقع است تسلیم و مالیات متعلقه را پرداخت نمایند موعد تسلیم ترازنامه و پرداخت مالیات شرکت های برچیده شده چهار ماه پس از خاتمه عملیات شرکت خواهد بود.
نرخ مالیات شرکتها نرخ های تصاعدی مقرر در ماده هفت این اصلاحیه بدون رعایت حداقل بخشودگی می باشد و درآمد خالص شرکتها مطابق تبصره یک ماده شش قانون مالیات بر درآمد مصوب فروردین ماه سال ۳۵ تعیین میگردد
تبصره ۱ ) صدی ده درآمد خالص شرکت های سهامی باستثنای بانکهای غیر دولتی که مطابق ترازنامه تسلیمی اظهار کرده اند از پرداخت مالیات معاف است ولی کارخانجات صنعتی و تولیدی اعم از اینکه بصورت شرکت یا انفرادی اداره شود و همچنین شرکتهاییکه برای استخراج و تصفیه و ذوب مواد معدنی تشکیل شده و یا میشود صدی پنجاه از درآمد حاصل از ممرهای مذکور آنها که در ترازنامه و حساب سود و زیان نشان داده اند از پرداخت مالیات معاف می باشد. تشخیص موسسات مشمول این معافیت بر حسب پیشنهاد وزارت دارایی و تصویب هییت وزیران خواهد بود.
تبصره ۲ ) سود سهام شرکتهای سهامی بدون احتساب حداقل بخشودگی بنرخ شش درصد مشمول مالیات است. شرکتها مکلفند پس از تصویب مجمع عمومی راجع بتقسیم سود مالیات متعلقه را از تاریخ تصویب ظرف یکماه باداره دارایی محل پرداخت نمایند درآمد سود سهام با سایر درآمدهای مودیان جمع نمیشود.
تبصره ۳ ) ماخذ مالیات آخرین سال عملیات شرکتها قیمت حقیقی دارایی شرکت است منهای سرمایه پرداخت شده و ذخیره هاییکه مالیات آن قبلا پرداخت گردیده است و در صورتیکه دارایی شرکت بر اثر انحلال یا علل دیگر تقسیم شود قبل از تقسیم بترتیب فوق مالیات آخرین سال عملیات شرکت محاسبه و وصول خواهد شد.
تبصره ۴ ) صدی شش بخشودگی سرمایه بانکهای غیر دولتی موضوع ماده ۴۵ قانون بانکداری و همچنین ماده ۴۴ قانون بانکداری راجع به استهلاک اموال غیر منقول و غیره کماکان بقوت خود باقی است
تبصره ۵ ) مالیات شرکتها و موسسات کشتیرانی خارجی بوسیله شعب یا نمایندگی آنها در ایران بماخذ صدی چهار بطور مقطوع از کلیه وجوهی که بابت کرایه مسافر و حمل و نقل کالا و غیره از ایران عاید آنها میشود وصول خواهد شد اعم از اینکه در ایران یا در مقصد یا در بین راه دریافت شود نمایندگی یا شعب شرکتهای مزبور مسیول وصول و ایصال مالیات مقرر بوده و موظفند آخر هر ماه صورت وجوه دریافتی خود را با مالیات مقرر به اداره دارایی محل تادیه و رسید دریافت دارند هر گاه یکی از شعب شرکتهای مذکور یا نمایندگی آنها صورتهای مقرر را بموقع تهیه و تسلیم اداره دارایی نکنند و یا مالیات متعلقه را پرداخت ننماید و یا سیاهه های ارسالی بر خلاف واقع باشد در این صورت مالیات شرکت بر اساس میزان محمولات کالا و مسافر راسا تشخیص و از طرف وزارت دارایی ابلاغ می شود.
چنانچه شرکت باین تشخیص اعتراض داشته باشد میتواند ظرف سی روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را بدارایی محل تسلیم نماید. باین اعتراض کمیسیون تشخیص طبق ماده ۲۱ رسیدگی خواهد کرد شرکتهای کشتیرانی ایرانی از تاریخ بهره برداری تا دهسال از پرداخت مالیات بر درآمد معاف خواهند بود
تبصره ۶ ) شرکتهای هواپیمایی خارجی در ایران بشرط معامله متقابله و شرکت های هواپیمایی داخلی از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.
نمایندگی های شرکتهای هواپیمایی خارجی در ایران نسبت بدرآمدهایی که بحساب خود بدست می آورند طبق مقررات این اصلاحیه مشمول پرداخت مالیات می باشند.
تبصره ۷ ) مالیات شرکتهایی که مرکز اصلی آنها در ایران نیست از سود کلیه عملیاتی که در ایران خواه بحساب شرکت اصلی و خواه بحساب دیگری انجام داده اند وصول میشود.
شرکتهای مذکور باید برای معاملات فوق حساب جداگانه نگاهداری نمایند و در محاسبه هزینه های عادی و اداری این شرکتها فقط هزینه موسسات واقعه در ایران قابل قبول خواهد بود.
تبصره ۸ ) شرکتهایی که از تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان در موعد مقرر خودداری نمایند یا فاقد دفاتر قانونی بوده یا دفتر ارایه ندهند یا دفاتر آنها ناقص و غیر قابل رسیدگی تشخیص شود مالیات آنان از روی قراین و امارت تشخیص و ابلاغ میشود
تبصره ۹ ) هر یک از شرکتها ( اعم از داخلی یا خارجی) که راجع بپرداخت مالیات آن ها قانون خاصی وجود دارد مالیات آنها کماکان تابع قوانین مربوط می باشد.