ماده 6 قانون مالیات بر درآمد مصوب 1322

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۶ قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۲۲ مصوب ۱۳۲۲,۰۸,۱۹: درآمدهای غیر ویژه و ویژه که مالیات بآن تعلق میگیرد شامل موارد زیر نخواهد بور(بود):

الف – مال الاجاره و آنقسمت از درآمد املاک خالصه که عاید دولت میگردد.

ب – فوق العاده اعاشه و هزینه سفری که برای انجام خدمت در قبال دریافت حقوق یا اجرت یا حق الزحمه دیگر صورت میگیرد.

ج – حقوق بازنشستگی و یا حقوق پایان خدمت.

د – وجوهیکه برای جبران خسارت بیماری و صدمات بدنی خواه با داشتن قرارداد بیمه یا بدون آن عاید میشود سوای آنچه که بصورت حقوق یا اجرت منظم باو پرداخت میگردد.

ه – وجوهیکه بعنوان بیمه عمر از طرف شرکتهای بیمه عمر بموجب سند بیمه عمر باشخاص ذینفع تادیه میگردد.

و – اولین درآمد اراضی جدیدالنسق املاک جدیدالاحداث در سال مالیاتی که طی آن اولین محصول بدست میآید و محصول دو سال بعد آن.

ز – مستغلات جدیدالبناء و مستغلاتی که بواسطه حادثه از قبیل حریق – زلزله – سیل و امثال آن محتاج بتجدید بنا یا تعمیر کلی بشوند از روز ختم بنا تا دو سال مشروط بر اینکه ختم بنا کتبا باداره دارایی اظهار شود.

ح – موقوفات آستان قدس رضوی و مسجد گوهرشاد و آستانه حضرت معصومه و استانه حضرت عبدالعظیم و شاه نعمت الله ولی و شاه چراغ و مدرسه عالی سپهسالار و املاک و موسسات شیر و خورشید سرخ و موقوفاتی که بمصرف امور خیریه و عام المنفعه از قبیل بیمارستان و کودکستان و پرورشگاه یتیمان و آموزشگاهها و اطعام مساکین و نظایر آن میرسد مشروط بر اینکه دولت یا شهرداری در درآمد و هزینه آن نظارت داشته باشند.

ط – تا میزان ده درصد عایدات هر شخصی که برای مصارف خیریه به بنگاههای خیریه که دولت آنها را شناخته باشد پرداخته شده و از آن موسسات قبض رسمی در دست داشته باشد.

تصره(تبصره) ۱ – معاملات اموال غیر منقولی که قبل از فروردین ۱۳۲۰ خریده شده.

تبصره ۲ – هر گاه در اثر آفت عمومی به بیش از نصف محصول کشاورزی ملکی خسارات وارد شد اظهارنامه تسلیم و رسیدگی محلی بعمل میآید و بتناسب خسارت در مالیات تخفیف داده میشود.