ماده 9 قانون مالیات بر درآمد مصوب 1322
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۹ قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۲۲ مصوب ۱۳۲۲,۰۸,۱۹: در تعیین میزان درآمد مشمول مالیات هر مودی چنانچه درآمد او از دوازده هزار ریال در سال متجاوز باشد اقلام زیر از درآمد ویژه او کسر میشود:
الف – مبلغی برابر ششهزار ریال.
ب – در صورتیکه متاهل بوده و با عیال یا شوهر خود زندگانی نماید و یا اینکه کفیل خانواده باشد مبلغ چهار هزار ریال علاوه بر مبلغ فوق.
ج – برای هر یک از فرزندان کمتر از هیجده سال که متکفل زندگانی آنها باشد مبلغ ششهزار ریال اضافه بر مبالغ فوق همچنین در صورتیکه اطفال بیش از هیجده سال داشته باشند تا سن ۲۵ سالگی آنها این معافیت منظور خواهد شد بشرط آنکه مشغول تحصیل باشند و برای هر یک از فرزندانی که در خارج از ایران بخرج مودی مشغول تحصیل باشند دوازده هزار ریال.
د – صدی ده کلیه درآمد حاصله از حقوق و اجرت و مزد و فوق العاده ها.
ه – بهره دریافتی از کلیه وجوه پس انداز و سپرده های ثابت در هر یک از بانکها در ایران و بهره حاصله از سهام دولتی ایران که خریداری نموده است.
و – در مدت دو سال از تاریخ اجرای این قانون مبلغی معادل سه برابر بهره دریافتی در سال از وجوه پس انداز و سپرده های ثابت در بانگهای(بانکهای) ایران و بهره سهام دولتی ایران که خریداری نموده است مشروط بر اینکه اینگونه وجوه و سپرده های ثابت و سهام را در عرض سال وسیله تضمین برای گرفتن وام قرار نداده باشد.
ز – وجوهیکه برای بیمه عمر خود یا بستگانش در عرض سال پرداخت نموده پس از کسر مبلغ وامی که از شرکت بیمه یا بانگها(بانکها) در ظرف سال دریافت و تا آخر سال پرداخت نکرده باشد.
ح – فرع وجوهیکه برای تحصیل درآمد کسب و تجارت و یا برای آبادی ملک از بانگها(بانکها) استقراض شده باشد یا استقراضهایی که در دفاتر اسناد رسمی بموجب اسناد ثبتی قبل از اول آبانماه ۱۳۲۲ بعمل آمده است.