ماده 8 قانون مجازات مرتکبین قاچاق مصوب 1312

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۸ قانون مجازات مرتکبین قاچاق مصوب ۱۳۱۲ مصوب ۱۳۱۲,۱۲,۲۹: منسوخه ۲۹/۱۲/۱۳۵۳ - کسیکه جریمه از او گرفته شده یا برای وصول آن بازداشت شده میتواند در صورتیکه منکر ارتکاب قاچاق باشد تا ده روز پس از پرداخت جریمه یا ده روز پس از تاریخ بازداشت با رعایت مسافت قانونی بدادگاه دادگستری مراجعه نماید در اینصورت اداره مامور وصول درآمد پرونده امر را بدادگاه فرستاده و در صورتیکه بموجب حکم قطعی بزهکار نبودن شاکی ثابت شده عین مال یا بهای آن ( در صورتیکه بهای مال گرفته شده باشد) و جریمه گرفته شده رد خواهد شد و هر گاه ارتکاب شاکی ببزه قاچاق ثابت شد دادگاه او را بکیفر حبس مقرر برای بزهکاران قاچاق و صدی سی علاوه از جریمه مقرر محکوم خواهد کرد.

در مورد این ماده چنانچه مراجعه کننده بدادگاه در جلسه مقرر برای رسیدگی حاضر نشود و دادخواست او بدرخواست اداره مامور وصول درآمد ابطال گردد تجدید دادخواست او فقط در ظرف ده روز پس از ابلاغ قرار ابطال برای یکمرتبه ممکن خواهد بود.

تبصره ۱ (منسوخه ۱۴/۰۳/۱۳۱۹)– مرتکبین که بتادیه بهای مال از بین رفته و جریمه قادر نباشند علاوه بر حبس مقرر در این قانون در مقابل هر ده ریال یک روز حبس خواهند شد ولی مدت حبس بابت جریمه و بهای مال از بین رفته با احتساب مدت بازداشت نباید از ۵ سال تجاوز نماید.

تبصره ۲ (منسوخه ۱۴/۰۳/۱۳۱۹)– در صورت صدور حکم به تبریه متهم رد کالای ضبطی یا بهای آن و جرایم وصولی موکول خواهد بود بقطعیت حکم و خاتمه یافتن مرحله فرجامی آن ولیکن شاکی پس از صدور حکم پژوهشی دایر بر تبریه او آزاد میشود.

تبصره ۳ (منسوخه ۱۴/۰۳/۱۳۱۹)– ادارات مامور وصول درآمد مکلفند بکسی که برای اخذ جریمه بازداشت میشود کتبا ابلاغ کنند که در صورت انکار ارتکاب تا ده روز با رعایت مسافت قانونی می تواند بدادگاه دادگستری مراجعه کند و الا حق شکایت او ساقط خواهد شد.

تبصره ۴ (منسوخه ۱۰/۰۴/۱۳۳۷)– برای اشخاصی که کالای غیر مجاز را منظما بگمرک وارد میکنند و اداره نامبرده طبق تبصره ماده ۹۵ آیین نامه گمرک کالای مذکور را ضبط میکند مدت مراجعه بدادگاه دادگستری از تاریخ اعلام ضبط چهار ماه است و اگر در مدت مزبور از طرف صاحب مال مراجعه بدادگاه نشد حق مراجعه او ساقط خواهد شد.