نظریه شماره 7/99/1847 مورخ 1400/02/01 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره اختلاف دادسرا و دادگاه در مورد درجه مجازات

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/1847
شماره نظریه۷/۹۹/۱۸۴۷
شماره پرونده۹۹-۱۸۶/۲-۱۸۴۷ ک
تاریخ نظریه۱۴۰۰/۰۲/۰۱
موضوع نظریهحقوق جزای عمومی
محور نظریهدرجه‌بندی مجازات‌های تعزیری

چکیده نظریه شماره 7/99/1847 مورخ 1400/02/01 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره اختلاف دادسرا و دادگاه در مورد درجه مجازات: در این حالت دادسرا مکلف به تبعیت از نظر دادگاه است و مرور زمان نیز بر اساس نظر دادگاه محاسبه می‌شود.

استعلام

۱_ پرونده‌ای با موضوع جرمی با مجازات قانونی حبس درجه هفت، در راستای ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری، از سوی دادسرا به دادگاه ارسال می‌شود. دادگاه با این استدلال که مجازات مذکور در راستای ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی و تعرفه‌های خدمات قضایی قانون بودجه، ناظر بر قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین درجه شش می‌باشد، پرونده را به دادسرا ارسال نکرده است. با توجه به این که مطابق ماده ۱۰۵ قانون مجازات اسلامی، مرور زمان تعقیب جرایم تعزیری درجه شش، مدت پنج سال و مرور زمان جرایم تعزیری درجه هفت و هشت، مدت سه سال است و در صورتی که مدت چهار سال از تاریخ وقوع بزه گذشته باشد، آیا دادسرا بایستی ملاک درجه جرم و صلاحیت را طبق مجازات قانونی درجه هفت دانسته و اقدام به صدور قرار موقوفی تعقیب کند؟ یا این که مطابق نظر دادگاه جرم را درجه شش محسوب و نسبت به رسیدگی اقدام کند؟

۲_ در فرضی که شرکت پیمانکار و شرکت آب منطقه‌ای به عنوان کارفرما علامت و خطرات احتمالی را به صورت کامل اطلاع‌رسانی نکرده باشد، با عنایت به این که متوفی از خطرات احتمالی کاملا آگاهی داشته، آیا باز می‌توان شخصی را مسئول دانست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

در فرض استعلام که دادسرا درجه جرم ارتکابی را هفت و دادگاه آن را شش می‌داند، دادسرا مکلف به تبعیت از نظر دادگاه است و مرور زمان نیز بر اساس نظر دادگاه محاسبه می‌شود.

مواد قانونی

جستارهای وابسته