آثار الحاق ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان بر قانون مدنی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''آثار الحاق ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان بر قانون مدنی''' نام مقاله ای از بهشید ارفع نیا و مریم دشتی زاده بوده که در دوره چهارم شماره یازدهم (بهار 1390) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == کنوانسیون رفع تبعیض...» ایجاد کرد)
 
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲۸: خط ۲۸:
* [[ماده 963  قانون مدنی]]
* [[ماده 963  قانون مدنی]]
* [[ماده 18 قانون حمایت خانواده]]
* [[ماده 18 قانون حمایت خانواده]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1390]]
[[رده:مقالات دوره چهارم شماره یازدهم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات بهشید ارفع نیا]]
[[رده:مقالات مریم دشتی زاده]]
[[رده:تبعیض]]
[[رده:حقوق زنان]]
[[رده:سازمان ملل متحد]]
[[رده:قانون اساسی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۴۵

آثار الحاق ایران به کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان بر قانون مدنی نام مقاله ای از بهشید ارفع نیا و مریم دشتی زاده بوده که در دوره چهارم شماره یازدهم (بهار 1390) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان در سال 1979 میلادی به تصویب سازمان ملل متحد رسید و تاکنون 186 کشور، به آن ملحق شده اند. در ایران، این کنوانسیون در سال 1382، پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، توسط شورای نگهبان رد شد و در حال حاضر نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است. از زمان تصویب کنوانسیون تاکنون همواره میان دو گروه موافق و مخالف الحاق ایران به کنوانسیون، بر سر تبیین مواضعشان، جدال و اختلاف بوده است. موافقان، ضمن حمایت از تساوی حقوق زن و مرد، الحاق را فرصتی مغتنم، جهت اصلاح پاره ای از قوانین تبعیض آمیز داخلی دانسته و قایل به پذیرش شرط، در موارد مغایرت کنوانسیون با نص صریح قرآن و شرع مقدس اسلام می باشند. مخالفان نیز معتقد به مغایرت موّاد کنوانسیون با احکام شرعی و قوانین اساسی و عادی داخلی بوده و اساساً الحاق به کنوانسیون را غیرممکن می دانند.

کلیدواژه ها

  • تبعیض
  • حقوق زن
  • الحاق
  • اسلام
  • قانون مدنی و عدالت

مواد مرتبط