رای دادگاه درباره اثر بلوغ بر حضانت (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۰۰۱۰۹۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۰۰۱۰۹۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۷/۱۳
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعاثر بلوغ بر حضانت
قاضینقی مدانلو
محمد خالقی
نجفی سوادرودباری

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره اثر بلوغ بر حضانت: با توجه به اینکه، دختر در صورت رسیدن به سن بلوغ (۹ سال تمام قمری)، از موضوع حضانت خارج می شود بنابراین تصمیم گیری در خصوص اینکه با چه کسی زندگی کند با خود وی است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست آقای س.پ. فرزند ص. با وکالت خانم ح.پ. به طرفیت خانم م.پ. فرزند ب. به خواسته الزام خوانده به تحویل فرزند مشترک به نام م. متولد ۱/۱۰/۸۲ جهت حضانت با عنایت به محتویات پرونده و احراز رابطه پدر و فرزندی بین خواهان و طفل مذکور و اینکه پس از هفت سالگی تا سن بلوغ پدر اولویت بر حضانت دارد و خوانده نیز دلیلی بر عدم صلاحیت خواهان ابراز نداشته فلذا دادگاه دعوی خواهان را ثابت و وارد تشخیص داده و مستندا به ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی و ۱۱۶۹ اصلاحی همان قانون حکم به محکومیت خوانده به تحویل کودک مزبور به خواهان جهت حضانت از وی صادر و اعلام می دارد. رأی صادره با عنایت به ابلاغ واقعی اخطاریه به خوانده حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

دادرس شعبه ۲۸۶ دادگاه عمومی خانواده تهران - مدانلو

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص دادخواست تجدیدنظر خواهی خانم م.پ. به طرفیت آقای س.پ. نسبت به دادنامه شماره۰۰۱۶۴ مورخ۱۷/۲/۹۱ در پرونده کلاسه۱۶۴۰ صادره از شعبه۲۸۶ دادگاه خانواده تهران که به موجب آن دادخواست بدوی تجدیدنظر خوانده به طرفیت تجدیدنظرخواه به خواسته حضانت فرزند مشترک به نام م. متولد ۱/۱۰/۸۲که دادگاه محترم بدوی پس از تشکیل جلسه دادرسی و بررسی اسناد و مدارک ابرازی و لوایح تقدیمی در نهایت به لحاظ اینکه پس از هفت سالگی تا سن بلوغ پدر اولویت دارد حکم به حضانت فرزند به پدر و خوانده را محکوم به تحویل فرزند به پدر نمود. نظر به اینکه فرزند مشترک دختر می باشد و برابر قانون سن بلوغ در دختران ۹ سال قمری می باشد و پس از سن بلوغ فرزند شخصا تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین زندگی را ادامه دهد و از سن حضانت خارج گردید لذا رأی صادره دادگاه بدوی و استدلال آن صحیح نمی باشد لذا مستندا به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته مستندا به ماده ۱۲۵۷ قانون مدنی حکم به رد دعوی خواهان بدوی صادر و اعلام می گردد این رأی قطعی است.

رییس شعبه ۴۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

خالقی نجفی سواد رودباری

مواد مرتبط

جستارهای وابسته