رای دادگاه درباره توهین از طریق مزاحمت تلفنی (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۰۱۷۹)
شماره دادنامه | ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۳۱۰۰۱۷۹ |
---|---|
تاریخ دادنامه | ۱۳۹۴/۰۲/۲۹ |
نوع رأی | رأی شعبه |
نوع مرجع | دادگاه تجدیدنظر استان |
گروه رأی | رای کیفری |
موضوع | توهین از طریق مزاحمت تلفنی |
قاضی | محمد علی افشار غفاری شریعتی |
چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره توهین از طریق مزاحمت تلفنی: توهین از طریق مزاحمت تلفنی، مصداق تعدد معنوی جرم است.
رأی دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای ع. ن.که مشخصات بیشتری از وی در دسترس نمی باشد دایر بر ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین که پیامک های وی در ص ۲ و ۳ پرونده موجود است موضوع شکایت م. الف. با وکالت آقای ر. دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده و مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۲ تهران و عدم حضور متهم در جلسه دادگاه با ابلاغ قانونی، وقوع بزه انتسابی به نامبرده را محرز و مسلم تشخیص و به استناد مواد ۶۴۱ و ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و ماده ۱۹ و ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ نامبرده را از بابت مزاحمت تلفنی به شش ماه حبس تعزیری و از بابت توهین به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید. اما اتهام دیگر وی را دایر بر تهدید با توجه به متن پیامک ها و محتویات پرونده و اظهارات شاکی محرز تشخیص نداده و به استناد اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکم تبرئه وی را صادر می نماید. رأی صادره در مورد متهم غیابی و ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین شعبه می باشد.
رئیس شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزایی تهران - غفاری
رأی دادگاه بدویدر خصوص واخواهی آقای ع. ن. با وکالت آقای س. ح. نسبت به دادنامه شماره ۶۷۱ - ۹۳۰ مورخه ۱۳۹۳/۰۷/۲۶ که در آن به اتهام ایجاد مزاحمت تلفنی به شش ماه حبس تعزیری و به اتهام توهین به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده موضوع شکایت آقای م. الف. با وکالت آقای ح.ر. دادگاه با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و اخذ اظهارات طرفین ( وکلای آن ها ) در جلسه دادگاه نظر به اینکه در این مرحله از رسیدگی نیز دلیل و مدرکی که از موجبات نقض دادنامه فوق باشد، توسط وکیل واخواه به دادگاه ارائه نگردیده و به نظر دادگاه رأی مطابق مقررات صادر گردیده بر این اساس دادگاه ضمن رد واخواهی وکیل محترم واخواه دادنامه فوق را عینا تأیید می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر تهران می باشد.
رئیس شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزایی تهران - غفاری رأی دادگاه تجدیدنظر استان در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع. ن. با وکالت آقایان ع. خ. و س. ح. و خانم م. ش. نسبت به دادنامه شماره ۸۹۳ مورخ ۱۳۹۳/۰۹/۱۸صادره از شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزائی تهران که در مقام واخواهی و تأیید دادنامه شماره ۶۷۱ مورخ ۱۳۹۳/۰۷/۲۶ همان شعبه صادر و به موجب آن آقای ع. ن. از اتهامات ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و رعایت ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ به شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده اند و دادگاه با عنایت به ملاحظه اوراق و محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه ایراد و اعتراض مؤثری از ناحیه مشارالیهم که موجبات نقض دادنامه را ایجاب نماید ارائه نگردیده و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری منطبق نمی باشد و از حیث رعایت اصول دادرسی و استناد به مبانی قانونی دادنامه فاقد اشکالات اساسی می باشد و ایراد تجدیدنظر خواهان به اینکه شماره تلفن ... متعلق به خانم الف.ب. بوده و ارتباطی به تجدیدنظر خواه ندارد وارد می باشد زیرا بر اساس سابقه شماره بایگانی ۲۰/۹۲۰۱۳۴ مندرج در صفحه ۳۷ پرونده آقای ع. ن. در پاسخ این سؤال که آیا از خط فوق الذکر استفاده می نماید پاسخ داده اند خط موردنظر به منظور استفاده در محل کار این جانب مورد استفاده قرار می گیرد و این جانب و همسر و دو فرزند از پرسنل به خط موردنظر دسترسی داشته اند صریحا به استفاده و دسترسی به این خط تلفن (...)اقرار نموده اند بنابراین دادگاه ضمن رد تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه ارسال پیامک های توهین آمیز به وسیله تلفن همراه فعل واحدی بوده که دارای عناوین متعدده می باشد و درواقع دو جرم مختلف نیست و بر این اساس مجازات جرمی داده می شود که مجازات آن اشد است و مجازات مزاحمت تلفنی اشد از توهین می باشد بنابراین دادگاه با استناد به ماده ۲۵۰ از قانون آئین دادرسی کیفری و با رعایت ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی سال ۷۰ به لحاظ و نوع بزه در مورخه ۱۳۹۱/۱۰/۰۶ و حاکمیت قانون فوق الذکر ضمن اصلاح دادنامه و حذف مجازات ۷۴ ضربه شلاق توهین و حذف ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ به استناد بند الف ماده ۲۵۷ از قانون آئین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظر خواسته را تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.
شعبه ۳۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رئیس و مستشار
حمزه شریعتی - محمدعلی افشار
فهرست
دادگاه بدوی دادگاه بدوی دادگاه تجدیدنظر استان
نقد رأی
رأی دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع. ن. با وکالت آقایان ع. خ. و س. ح. و خانم م. ش. نسبت به دادنامه شماره ۸۹۳ مورخ ۱۳۹۳/۰۹/۱۸صادره از شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزائی تهران که در مقام واخواهی و تأیید دادنامه شماره ۶۷۱ مورخ ۱۳۹۳/۰۷/۲۶ همان شعبه صادر و به موجب آن آقای ع. ن. از اتهامات ایجاد مزاحمت تلفنی و توهین و رعایت ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ به شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم گردیده اند و دادگاه با عنایت به ملاحظه اوراق و محتویات پرونده و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه ایراد و اعتراض مؤثری از ناحیه مشارالیهم که موجبات نقض دادنامه را ایجاب نماید ارائه نگردیده و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده ۲۴۰ قانون آئین دادرسی کیفری منطبق نمی باشد و از حیث رعایت اصول دادرسی و استناد به مبانی قانونی دادنامه فاقد اشکالات اساسی می باشد و ایراد تجدیدنظر خواهان به اینکه شماره تلفن ... متعلق به خانم الف.ب. بوده و ارتباطی به تجدیدنظر خواه ندارد وارد می باشد زیرا بر اساس سابقه شماره بایگانی ۲۰/۹۲۰۱۳۴ مندرج در صفحه ۳۷ پرونده آقای ع. ن. در پاسخ این سؤال که آیا از خط فوق الذکر استفاده می نماید پاسخ داده اند خط موردنظر به منظور استفاده در محل کار این جانب مورد استفاده قرار می گیرد و این جانب و همسر و دو فرزند از پرسنل به خط موردنظر دسترسی داشته اند صریحا به استفاده و دسترسی به این خط تلفن (...)اقرار نموده اند بنابراین دادگاه ضمن رد تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه ارسال پیامک های توهین آمیز به وسیله تلفن همراه فعل واحدی بوده که دارای عناوین متعدده می باشد و درواقع دو جرم مختلف نیست و بر این اساس مجازات جرمی داده می شود که مجازات آن اشد است و مجازات مزاحمت تلفنی اشد از توهین می باشد بنابراین دادگاه با استناد به ماده ۲۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری و با رعایت ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی سال ۷۰ به لحاظ و نوع بزه در مورخه ۱۳۹۱/۱۰/۰۶ و حاکمیت قانون فوق الذکر ضمن اصلاح دادنامه و حذف مجازات ۷۴ ضربه شلاق توهین و حذف ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ به استناد بند الف ماده ۲۵۷ از قانون آئین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظر خواسته را تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.
شعبه ۳۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رئیس و مستشار
حمزه شریعتی - محمدعلی افشار
مواد مرتبط
- ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی
- ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸
- ماده ۴۶ قانون مجازات اسلامی
- ماده ۲۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری