رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره اخراج کارمند مفقودالاثر به دلیل غیبت غیرموجه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه دیوان عدالت اداری شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۳۰۰۱۹۸
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۳۰۰۱۹۸
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۸/۰۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۳ تشخیص دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعاخراج کارمند مفقودالاثر به دلیل غیبت غیرموجه
قاضیعرفان
برومند
فرزد
حجت سبزواری نژاد
مرتضی عاشوری
کریمی‏تبار
موسوی

رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره اخراج کارمند مفقودالاثر به دلیل غیبت غیرموجه: در صورت مفقود شدن کارمند و صدور حکم موت فرضی برای وی از طرف دادگاه ذی صلاح، صدور حکم به اخراج کارمند به دلیل غیبت غیر موجه مبنای قانونی نداشته و آثار فوت از جمله تعلق مستمری به بازماندگان، بر رابطه استخدامی کارمند متوفی و اجرایی جاری خواهد بود.

رأی شعبه دیوان عدالت اداری

در خصوص دادخواست خانم (ح.م.) به طرفیت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به خواسته ابطال حکم کارگزینی شماره ... مبنی بر اعلام پایان خدمت به علت غیبت بیش از دو ماه موضوع ماده ۱۷ قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۱۳۷۲؛ با این توضیح که حسب مفاد دادخواست تقدیمی و ضمائم آن، همسر شاکی به هویت (ر.م.) فرزند (ع.) از کارمندان شاغل در هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بوده است، که از تاریخ ۱۰/۰۱/۱۳۷۸ از منزل خارج و دیگر مراجعت نداشته است و با گذشت بیش از ده سال از غیبت بلااثر مشارالیه طی دادنامه شماره ... صادره از شعبه ششم دادگاه حقوقی اسلامشهر مطابق مواد ۱۰۱۹، ۱۰۲۰، ۱۰۲۲ و ۱۰۲۳ قانون مدنی، حکم موت فرضی نامبرده مذکور صادر و طبق دادنامه شماره ... گواهی انحصار وراثت نیز صادر و شاکی (ح.م.) به عنوان احد از وراث اعلام می شود. با بررسی محتویات پرونده، چون اولا اعمال ماده ۱۷ قانون رسیدگی به تخلفات اداری صرفا در اختیار مقامات مصرح در مستند قانونی مذکور بوده، در نتیجه مدیر کارگزینی و رئیس ارشد امور اجرایی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران مجاز به اخراج کارمند مربوطه و اعلام پایان خدمت وی نبوده اند. ثانیا با صدور حکم موت فرضی از سوی دادگاه ذیصلاح موضوع غیبت غیر موجه وی منتفی است و نتیجتا صدور حکم کارگزینی مورد اعتراض، فاقد موجب قانونی تشخیص می گردد. بنابراین حکم کارگزینی مذکور در اجرای مادتین ۱۳ و ۱۴ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ ابطال و بلااثر می شود و در این راستا مطابق ماده ۸۱ قانون استخدام کشوری، مشتکی‌عنه مکلف است اقدام مقتضی جهت برقراری مستمری بازماندگان (وراث قانونی) ذیربط به عمل آورد. بدیهی است وراث قانونی با توجه به مستندات قانونی از جمله گواهی انحصار وراثت معین و مطابق ماده ۸۶ قانون اخیر الذکر مشمول دریافت مستمری از دستگاه ذیربط خواهند بود. این رأی مطابق ماده ۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ قطعی بوده و به موجب ماده ۳۴ همان قانون بلافاصله پس از ابلاغ لازم الاجراء است.

رئیس شعبه ۲۲ دیوان عدالت اداری مستشاران شعبه

عرفان برومند فرزد رأی شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری نظر به اوراق پرونده از آنجایی که به موجب دادنامه قطعی الصدور شماره ... شعبه ششم دادگاه عمومی حقوقی اسلامشهر حکم فوت فرضی شوهر شاکیه صادر و با توجه به تاریخ مفقودالاثر شدن شوهر شاکیه صدور دستور به اخراج آقای (ر.م.) (شوهر شاکیه) به دلیل غیبت غیر موجه مبنای قانونی نداشته و با وجود حکم صادره آثار فوت بر رابطه استخدامی متوفی و سازمان مشتکی عنه جاری خواهد بود، بنابراین حکم به اخراج وی و لو از سوی مقامات صالح با توجه به رأی صادره موضوعا منتفی بوده و سازمان مشتکی‌عنه می باید با توجه به مراتب مذکور با محاسبه مدت خدمت وی تا زمان غیبت وی (با توجه به حکم فوت فرضی) نسبت به پرداخت حقوق و مزایای (خواسته شاکیه) اقدام نماید. بنا بر مراتب مذکور در رأی صادره شماره ۹۰۰۹۹۷۰۹۰۲۲۰۱۵۸۷ ۲۷/۰۹/۱۳۹۰شعبه ۲۲ دیوان عدالت اداری تخلف بین قانونی ملاحظه نمی گردد و نتیجتا در رأی صادره اشتباه بین قانونی واقع نشده است، که موجبی برای اعمال ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ باشد. بنابراین رأی به رد درخواست اعمال ماده مذکور صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

دادرس شعبه ۳ تشخیص دیوان عدالت اداری مستشاران شعبه

موسوی سبزواری نژاد عاشوری کریمی تبار

مواد مرتبط

جستارهای وابسته