ماده 166 آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مصوب 1361
این ماده به موجب قوانین لاحق نسخ شده است. |
ماده ۱۶۶ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۶۱: نماینده ای که بیش از یکصد ساعت متوالی یا دویست و پنجاه ساعت غیر متوالی از اوقات رسمی جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذرموجه در یکسال غیبت نماید بدون حق استرداد در مهلت پانزده روز مستعفی شناخته خواهد شد. کلیه نمایندگان منتخب مردم که اعتبارنامه برای آنها صادر شده است مشمول مفاد این ماده خواهند بود.
همچنین از تاریخ تصویب این قانون نماینده ای که بعلت ناتوانی جسمی و یا بیماری بیش از چهار ماه در یکسال غیبت موجه داشته باشد بنا به درخواست ۳۰ نفر از نمایندگان و تصویب دو سوم از نمایندگان حاضر مبنی بر عجز وی از ایفای وظایف نمایندگی سمت نمایندگی خود را از دست خواهد داد.
تبصره ۱ – تا یک هفته پس از اعلام رسمی مستعفی شناخته شدن نمایندهای در صورتیکه خود وی یا نماینده دیگری به غیر موجه بودن غیبت اعتراض نماید و آنرا کتبا تسلیم هیئت رئیسه کند این اعتراض در اولین فرصت در مجلس مطرح میشود و پس از صحبت حداکثر دو مخالف و دوموافق (هر یک به مدت یکربع ساعت) در صورتیکه مجلس با اکثریت مطلق نمایندگان حاضر به موجه بودن غیبت نماینده مورد بحث رأی دهد، غیبت موجه شناخته خواهد شد.
یکنفر از هیئت رئیسه مجلس به عنوان موافق و نماینده مورد بحث بعنوان مخالف برای صحبت حق تقدم خواهند داشت.
تبصره ۲ – محاسبه ساعات غیبت در کمیسیونها با رؤسای کمیسیونها و در جلسات رسمی مجلس با هیئت رئیسه میباشد و در هر دو صورت اعلان رسمی غیبت با رئیس مجلس خواهد بود.
تبصره ۳ – نماینده مستعفی شناخته شده در صورتیکه به غیر موجه بودن غیبت اعتراض کرده باشد ولی در موقع طرح اعتراض نتواند و یا نخواهد در مجلس حضور یابد میتواند لایحه دفاعیه خود را برای طرح در مجلس حداکثر تا موقع طرح تحویل مجلس نماید که در اینصورت این لایحه باحق تقدم در فرصت مقرر برای صحبت مخالفین قرائت خواهد شد مدت قرائت لایحه حداکثر نیمساعت خواهد بود.