ماده 179 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران
ماده ۱۷۹ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران: بهمنظور تمرکززدایی و افزایش اختیارات در جهت توسعه و عمران استانها، نظام درآمد – هزینه استانی بهشرح زیر ساماندهی میگردد:
الف – بودجه سالانه استانی شامل منابع استانی اعم از درآمد استانی، درآمد اختصاصی، واگذاری دارائی های مالی و سرمایهای و سهم از منابع ملی و همچنین مصارف استانی اعم از اعتبارات هزینهای و تملک دارائی های سرمایهای و مالی هرکدام به صورت سرجمع در قوانین بودجه سنواتی درج میگردد. توزیع دستگاه – برنامه اعتبارات هزینهای و توزیع سرجمع اعتبارات تملک دارائی های سرمایهای شهرستان ها برعهده شورای برنامهریزی و توسعه استان است.
تبصره – اعتبار پروژههایی که ماهیت استانی داشته و یا در چند شهرستان قرار میگیرند بهطور مستقیم و توسط شورا به صورت مجزا تعیین میگردد.
ب – سند بودجه سالانه استان که تعهدات شورای برنامهریزی و توسعه استان و معاونت را مشخص مینماید در قالب قراردادی تنظیم و بین رئیس شورا و معاونت مبادله میگردد. قالب قرارداد مذکور و دستورالعمل مربوط توسط معاونت تهیه و ابلاغ میشود.
ج – در هر استان، خزانه معین استان وابسته به خزانهداری کل و زیرنظر اداره کل امور اقتصادی و دارائی استان تشکیل میشود. خزانهداری کل موظف است برای هریک از خزانههای معین استان یک حساب بهعنوان حساب خزانهداری کل (خزانه معین استان) در مرکز استان افتتاح نماید و در ابتدای هر سال نیز میزان تنخواهگردان هر استان را متناسب با اعتبارات مصوب هزینهای و تملک دارائی های سرمایهای آن استان محاسبه و حداکثر تا بیستم فروردین ماه به حساب خزانهداری کل (خزانه معین استان) واریز نماید.
د – بهمنظور تخصیص اعتبارات استانی در اختیار استان با لحاظ وضعیت تحقق درآمدها، سیاست ها و خطمشیهای کلی ناظر بر بودجه عمومی دولت، کمیته تخصیص اعتبارات استان با مسؤولیت استاندار و عضویت معاون برنامهریزی استان و رئیس سازمان امور اقتصادی و دارائی استان تشکیل میشود.
ه– – به تناسب واگذاری و اجرای فعالیت ها و طرح های تملک دارائی های سرمایهای ملی به استانی، معاونت علاوه بر اعتبارات تملک دارائی سرمایهای مذکور در طول سال بخش مربوط از اعتبارات هزینهای دستگاه های اجرائی ملی با تشخیص معاونت به استان ها منتقل میشود.