ماده 31 قانون بانکی و پولی کشور مصوب 1339

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۳۱ قانون بانکی و پولی کشور مصوب ۱۳۳۹ مصوب ۱۳۳۹,۰۳,۰۷: وظایف بانک مرکزی بقرار زیر است:

الف – نگاهداری حساب برای دولت و شهرداریها و بنگاهها و موسسات دیگر که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق بدولت است و یا تحت نظارت دولت می باشد و انجام کارهای بانکی آنها در داخله و خارجه طبق قراردادهاییکه با وزارت دارایی و یا موسسات مربوط منعقد میکند. دولت و موسسات مزبور نیز مکلفند وجوه خود را منحصرا نزد بانک مرکزی ایران نگاهداری و عملیات بانکی خود را توسط بانک مزبور انجام دهند.

ب – انجام کلیه عملیات مربوط باسناد قرضه دولت طبق قرارداد با وزارت دارایی.

ج – در موسسات مالی بین المللی نماینده دولت بوده و در اجرای موافقتنامه های مالی و بازرگانی بین دولت و سایر کشورها قراردادهای پرداخت منعقد و بحساب دولت اجرا خواهد نمود.دولت میتواند برای جبران زیان احتمالی ناشی از تبدیل ارز و یا عدم وصول مطالبات و اعتبارهای اعطاء شده یا نظایر آن که ممکن است در اجرای اینگونه قراردادها پیشامد کند اسناد خزانه صادر و ببانک مرکزی ایران تسلیم نماید.

د – حفظ موازنه ارزی کشور و در صورت لزوم پیشنهاد تنظیم مقررات مربوط بمعاملات ارزی بشورای پول و اعتبار. مقررات مزبور پس از تصویب هییت وزیران قابل اجرا خواهد بود.

ھ – افتتاح و نگاهداری حساب جاری نزد بانکهای خارجه و یا نگاهداری حساب بانکهای داخله و خارجه در نزد خود و انجام کلیه عملیات مجاز بانکی دیگر و تحصیل اعتبارات در داخله و خارجه بحساب خود و یا بحساب بانکهای داخله.

قسمت سوم – عملیات