نظریه شماره 7/99/1617 مورخ 1399/10/22 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره معلق نمودن تعقیب در جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/1617
شماره نظریه۷/۹۹/۱۶۱۷
شماره پرونده۹۹-۱۸۶/۳-۱۶۱۷
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۱۰/۲۲
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهتعلیق اجرای مجازات

چکیده نظریه شماره 7/99/1617 مورخ 1399/10/22 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره معلق نمودن تعقیب در جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام: صرفا تعلیق بخشی از مجازات این دسته از جرایم(جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور) را مجاز شناخته شده است؛ بنابراین دادستان نمی تواند مستند به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری تعقیب متهمان به ارتکاب جرایم علیه امنیت را تعلیق کند.

استعلام

مطابق ماده ۷ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور در صورت همکاری موثر مرتکب در کشف جرم و شناسایی متهمان تعلیق بخشی از مجازات بلامانع است از طرفی هم در ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری اشاره شده در جرایم کیفری درجه ۶-۷-و ۸ که مجازات آنها قابل تعلیق است و ... دادستان می تواند تعقیب وی را از ۶ ماه تا دو سال معلق کند.

۱-آیا در جرم ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی تعزیرات فعالیت تبلیغی علیه نظام و همانند آن که مجازات حبس سه ماه تا یک سال دارد با توجه به اینکه در تبصره ماده ۷ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری تعلیق بخشی از مجازات را بلامانع دانسته است امکان تسری این ماده به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری معلق نمودن تعقیب توسط دادستان وجود دارد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به اطلاق بند الف ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مبنی بر ممنوعیت تعلیق صدور حکم و اجرای مجازات در جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور؛ و با عنایت به این که ماده ۷ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب ۱۳۹۹ که بر اساس آن یک تبصره به ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی الحاق شده است، صرفا تعلیق بخشی از مجازات این دسته از جرایم را مجاز شناخته است؛ بنابراین دادستان نمی تواند مستند به ماده ۸۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ تعقیب متهمان به ارتکاب جرایم علیه امنیت را تعلیق کند.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته