نظریه شماره 7/99/461 مورخ 1399/04/31 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره ابلاغ دادنامه به نحو حضوری

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/461
شماره نظریه۷/۹۹/۴۶۱
شماره پرونده۹۹-۱۶۸-۴۶۱ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۴/۳۱
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهابلاغ

چکیده نظریه شماره 7/99/461 مورخ 1399/04/31 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره ابلاغ دادنامه به نحو حضوری: رای دادگاه باید به طرفین پرونده یا وکیل آنان و دادستان ابلاغ شود. نحوه ابلاغ نیز، ارسال یک نسخه از دادنامه برای ذی نفع است و چنان چه رای به صورت حضوری ابلاغ شود، دادن نسخه ای از رای یا تصویر مصدق آن الزامی است. استثنائا در موارد مذکور در تبصره ۲ ماده 382 ق.آ.د.ک، ابلاغ دادنامه به کیفیت مذکور ممنوع است و ذی نفع می تواند جهت استحضار از رای با حضور در دادگاه آن را مطالعه و از آن استنساخ نماید.

استعلام

در اعمال تبصره ۲ ماده ۳۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری آیا ابلاغ دادنامه به نحو حضوری مستلزم تحویل یک نسخه از رای است؟ و منظور از استنساخ چیست؟ چنان چه به ذی نفع ابلاغ جهت حضور شود و او حاضر نشود آیا اخطار، ابلاغ محسوب می شود و اثر آن چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اولا، مطابق ماده ۳۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری رای دادگاه باید به طرفین پرونده یا وکیل آنان و دادستان ابلاغ شود. نحوه ابلاغ نیز مطابق تبصره یک این ماده، ارسال یک نسخه از دادنامه برای ذی نفع است و چنان چه رای به صورت حضوری ابلاغ شود، دادن نسخه ای از رای یا تصویر مصدق آن الزامی است. استثنائا در موارد مذکور در تبصره ۲ این ماده، ابلاغ دادنامه به کیفیت مذکور ممنوع است و ذی نفع می تواند جهت استحضار از رای با حضور در دادگاه آن را مطالعه و از آن استنساخ نماید.

ثانیا، منظور از استنساخ رونویسی یا نسخه برداری از رای است.

ثالثا، عدم حضور ذی نفع جهت ابلاغ دادنامه در موارد مذکور در تبصره ۲ ماده ۳۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری متعاقب ارسال احضاریه به منزله ابلاغ رای نیست./ت

مواد مرتبط

جستارهای وابسته