صفحهٔ اصلی: تفاوت میان نسخهها
جز (سطح محافظت «صفحهٔ اصلی» را تغییر داد ([ویرایش=تنها کاربران تأییدشده] (زمان سرآمدن ۱۲ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۳ (UTC)) [انتقال=تنها کاربران تأییدشده] (زمان سرآمدن ۱۲ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۳ (UTC)))) |
جز («صفحهٔ اصلی» را محافظت کرد ([ویرایش=تنها مدیران] (بیپایان) [انتقال=تنها مدیران] (بیپایان))) |
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۲ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۳۷
امروز: پنجشنبه، ۱ آذر ۱۴۰۳ هجری شمسی برابر با ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی و ۱۹ جمادیالاول ۱۴۴۶ هجری قمری
بازپرس دادرسی است که وظیفه اصلی او استنطاق از متهمین و تحقیق از مطلعین در مورد اتهامات میباشد. کشف جرم و جلوگیری از فرار متهم از اهم وظایف او به شمار میرود. اصطلاحات دیگری مانند قاضی تحقیق و مستنطق نیز برای بازپرس استفاده میشوند، هرچند این اصطلاحات کمتر رایج هستند. در قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب سال ۱۳۷۳، واژه قاضی تحقیق به کار رفته بود، اما با اصلاح این قانون در سال ۱۳۸۱ و احیای دادسرا، دادستان، بازپرس و دادیار جانشین قاضی تحقیق شدند. قانون آیین دادرسی ۱۹۳۰ ایتالیا نیز قاضی تحقیق را با اختیارات گسترده برای استماع اظهارات شهود و کارشناسان، انجام تحقیقات مقدماتی و بازداشت متهم پیشبینی کرده بود. قاضی تحقیق بر اساس توصیه دادستان، تحقیقات لازم را انجام میداد و ادله گردآوریشده را در پرونده تحقیقاتی ضمیمه میکرد تا قاضی دادگاه ...
ویکی حقوق، دانشنامه ای تخصصی است که توسط «پژوهشکده حقوق و قانون ایران» بنیانگذاری و پشتیبانی میشود. تولید محتوا و مدیریت این دانشنامة آنلاین برعهده تیمی از پژوهشگران این پژوهشکده است. پایگاه اینترنتی ویکی حقوق در صدد است تا دانشنامه ای جامع و رایگان را با شعار «حقوق را جدی بگیریم» و با هدف توسعه اطلاعات حقوقی برای آحاد جامعه و دسترسی به رفرنسهای تخصصی برای جامعه حقوقی فارسیزبان تهیه کند. ویکی حقوق یک دانشنامه آزاد نیز هست؛ یعنی هر شخصی میتواند مطالب آن را اصلاح، بروزرسانی یا گسترش دهد. اما تمامی این ویرایشها باید بر اساس منابع معتبری باشد که توسط پژوهشکده حقوق و قانون ایران تأیید میشود.
آیا میدانستید بزه سرقت اشیایی نظیر مدارک شناسایی اشخاصی که تعیین ارزش آن ها صرفا بر اساس ارزش مالی عرفی آن ها نمی باشد غیر قابل گذشت محسوب می شود؟
۱- آیا میدانستید اگر کسی به موجب وصیت، یک یا چند نفر از ورثهٔ خود را از ارث محروم کند وصیت مزبور نافذ نیست؟
۲- آیا میدانستید که اگر قطع اعضای میت برای پیوند به دیگری با رضایت اولیای متوفی اما بدون وصیت قبلی خود میت باشد، دیه دارد؟