رای دادگاه درباره انتقال اموال توسط زوج بعد از دادخواست تأمین خواسته زوجه (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۹۰۰۹۹۴)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۲۲۰۹۰۰۹۹۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۱۰/۲۳
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعانتقال اموال توسط زوج بعد از دادخواست تأمین خواسته زوجه
قاضیشاکرنژاد
سیدابوالحسن موسوی
رضانوری خواجه غیاثی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره انتقال اموال توسط زوج بعد از دادخواست تأمین خواسته زوجه: انتقال اموال توسط زوج بعد از تاریخ تقدیم دادخواست تامین خواسته زوجه جهت مطالبه مهریه و عدم مطالبه مهریه، مصداق بزه معامله به قصد فرار از دین نیست.

رأی دادگاه بدوی

به موجب کیفرخواست ۱۲۸۶-۹۳ دادسرای ناحیه ... تهران آقای س. الف. ۲۹ ساله با وکالت خانم س. ح.ز. متهم است به معامله به قصد فرار از دین در مورخه ۱۳۹۳/۲/۱۸ موضوع شکایت همسرش خانم ر. الف. بدین شرح که شاکی بیان نموده است به لحاظ بروز برخی مشکلات با همسرم اقدام به وصول مهریه ام نمودم متهم پس از اطلاع از موضوع اقدام به واگذاری منزلی را که با شراکت خریداری کرده بودیم و هنوز تحویل نکرده بودیم نمود وکیل متهم نیز در دفاع از موکل خود بیان نموده است موکل وی جهت خرید آپارتمان ادعایی شاکی مبلغ بیست میلیون تومان از پسر عموی خود آقای م. الف. قرض الحسنه اخذ نموده و همچنین چهار فقره چک از وی اخذ نموده و قرار بوده با تامین اعتبار چک ها را پاس نماید لیکن به لحاظ برگشت خوردن یکی از چک ها و پرداخت قرض الحسنه آپارتمان را فروخته است ثانیا آپارتمان جزء مستثنیات دین محسوب می گردد دادگاه با توجه به محتویات پرونده کیفرخواست دادسرا شکایت شاکی تاریخ تقدیم دادخواست شاکی جهت مطالبه مهریه خود تامین خواسته به تاریخ ۱۳۹۳/۲/۱۳طی پرونده کلاسه ۹۳۰۲۰۰شعبه ۲۸۰ دادگاه خانواده تهران ص۱۲و توجها به اینکه متهم پنج روز پس از آن اقدام به فروش آپارتمان می نماید در حالی که مهریه مضبوط در سند نکاحیه جزء اسناد لازم الاجرا می باشد و با توجه به مدافعات بلاوجه متهم و عدم مستندات ادعایی (برگشت چک و پرداخت دین به آقای م. الف. و انتقال صرفا سه دانگ آپارتمان حسب توافقنامه استنادی) فلذا دادگاه ارتکاب بزه انتسابی را محرز دانسته و مستندا به ماده ۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی نامبرده را به تحمل پنج ماه حبس محکوم می نماید رای صادره حضوری و ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رضا شاکرنژاد رئیس شعبه ۱۰۸۷ دادگاه عمومی جزایی تهران

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای س. الف. با وکالت خانم س. ح.ز. از دادنامه شماره ۰۰۰۱۴۷مورخ ۱۳۹۴/۲/۱۹ شعبه ۱۰۸۷ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام فرار از دین به تحمل پنج ماه حبس محکومیت یافته است با تقدیم درخواست تجدیدنظرخواهی نسبت به رای صادره اعتراض نموده دادگاه با تشکیل جلسه رسیدگی و استماع اظهارات آنان از آنجا که مهریه مورد مطالبه واقع نگردیده و منتج به صدور اجرائیه نشده (فقط در سند نکاحیه درج شده است دلیل مدیون بودن زوج است) نمی توان مدیون را به دلیل انتقال مال خود تعقیب نموده و مسئولیت فرار از دین را به او منتسب دانست مهریه مضبوط در سند نکاحیه را نمی توان سند لازم الاجرا تلقی کرد که با وصف مراتب فوق و لوایح طرفین مستندا به بند ب از ماده ۴۵۵ قانون آئین دادرسی در امورکیفری با نقض دادنامه معترض عنه استناد به اصل ۳۷ قانون اساسی رای بر برائت آقای س. الف. صادر و اعلام می دارد. این رای قطعی است.

رئیس و مستشار شعبه ۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

سیدابوالحسن موسوی - رضا نوری

مواد مرتبط