ماده 11 قانون مالیات بر درآمد مصوب 1334

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۱۱ قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۳۴ مصوب ۱۳۳۴,۰۵,۱۰: از اول سال ۱۳۳۴ ببعد مالیات املاک مزروعی و عوارض عمران بشرح زیر دریافت خواهد شد

تبصره ۱ – آنچه بموجب این قانون دریافت میشود نصف مالیات املاک مزروعی و نصف عوارض عمران محسوب خواهد شد که یکجا دریافت و تفکیکا قبض صادر میگردد.

تبصره ۲ – مالیات املاک مزروعی و عوارض عمرانی براساس مجموع درآمدهای مالک در هر استان بطور تساعد طبق نرخ مذکور در ماده ۱۶ دریافت میشود و برای تعیین درآمد مالکانه مقررات ذیل رعایت میگردد:

الف – در نقاطی که از سال ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ ممیزی شده غله و شلتوک آن عین غله و شلتوک و نقد مقطوع آن ۵ برابر و آنچه بعنوان عایدات حاصله از تسعیر اجناس و غیره است از روی اوراق ممیزی ۸ برابر محسوب میشود.

ب – در نقاطی که از سال ۳۲۸ ببعد ممیزی شده و یا میشود بماخذ همان ممیزی.

ج – نسبت بممیزی های ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ صدی ۲۰ و نسبت بممیزی هاییکه از ۱۳۲۸ ببعد بعمل آمده و یا خواهد آمد صدی ۳۰ بابت مخارج از عایدات مالکانه کسر و به بقیه مالیات تعلق میگیرد.

تبصره ۳ – املاک خورده مالکینی که مجموع درآمد مزروعی مالکانه سالیانه آنها پس از وضع مخارج بر طبق این قانون در حوزه هر استان و همچنین املاک موقوفه ای که مجموع درآمد مالکانه آن از ۰۰۰ /۳۶ ریال تجاوز نمیکند از پرداخت مالیات معافند ولی عوارض عمرانی را باید بپردازند.

مالیات املاک موقوفه اولادی از هر یک از موقوف علیهم بنسبت عواید سهم هر یک از آنها با رعایت بخشودگی ۰۰۰ /۳۶ ریال مذکور در فوق دریافت میشود.

تبصره ۴ – در مواردی که درآمد ملکی بعلت بروز آفات سماوی یا ارضی کاهشی حاصل شود مالک میتواند قبل از برداشت محصول تقاضای رسیدگی و تخفیف مالیاتی نماید و ادارات دارایی مکلفند بوسیله یک هییت سه نفری قبل از برداشت محصول باظهارات مالک رسیدگی و صورت مجلس حاوی خسارت وارده بمحصول شتوی و صیفی تنظیم و بامضای مالک برسانند و در صورتیکه مالک یا نماینده او بنظر نمایندگان دارایی تسلیم نباشند رییس هییت رسیدگی و نماینده مالک و یا خبره مرضی الطرفین نسبت بمیزان خسارات وارده و اظهار نظر و صورت مجلس مورد بحث را امضا خواهند کرد و رای این هییت برای طرفین قطعی است پرداخت مخارج رسیدگی بعهده مالکین است و طرز رسیدگی باملاک مسلوب المنفعه نیز تابع این مقررات است. چنانچه میزان خسارت وارده بیش از نصف کل محصول ملک باشد بهمان نسبت تخفیف داده میشود.

تبصره ۵ – وزارت دارایی نسبت باملاک ذیل بخرج خود ممیزی خواهدکرد :

الف – املاک جدیدالاحداث یا املاک مسلوب المنفعه که بعد آباد میشوند با رعایت بند ط ماده ۳ این قانون.

ب – املاکی که از سالهای ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ ممیزی نشده اند.

ج – هر ملکی که ششدانگ آن متعلق بیک مالک و مالیات آن طبق ممیزی ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ بماخذ نرخهای مقرر در این قانون مجموعا بیش از بیست هزار بشود و بر اثر مستحدثات دولتی از قبیل سد یا نهر و نظایر آن و یا تاسیسات فنی مانند کارخانجات قند و شکر و چای و توتون که محصولات جدیدی تولید کرده و اضافه درآمدی حاصل شده باشد. .

د – کلیه املاکی که که نسبت بممیزی ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ آنها از طرف مالکین اعتراض شود. در اینصورت پرداخت مخارج ممیزی بعهده مالکین است.

تبصره ۶ – املاک مسلوب المنفعه از پرداخت مالیات و عوارض عمرانی معافند.

تبصره ۷ – نرخ اجناس مشمول مالیات آنچه مربوط بگندم و جو و شلتوک است در صورتیکه این اجناس در انحصار دولت باشد و یا از طرف دولت برای آن قیمت تعیین شود نرخی است که دولت برای آن تعیین مینماید و در نقاطی نرخ دولتی وجود نداشته باشد نرخی که در کمیسیون مذکور در تبصره ۱۲ تعیین خواهد شد ملاک عمل قرار میگیرد.

نرخ اجناس غیر از گندم و جو و شلتوک در مورد ممیزیهایی که بعد از سال ۲۸ بعمل آمده یا خواهد آمد مطابق سال ۱۳۳۳ برای مدت ۵ سال ملاک عمل بوده و بعد از انقضاء مدت تجدید نظر خواهد شد.

تبصره ۸ – ادارات دارایی مکلفند پس۱۴۰ از تصویب این قانون برای یک نوبت میزان مالیات مودیانی را که طبق این قانون بر املاک آنها تعلق میگیرد کتبا باستحضار مودیان برسانند و اگر در محاسبه مالیات یا نرخ یا تعیین میزان مالکیت اشتباهی رخ داده باشد مودی میتواند باداره دارایی مراجعه و رفع اختلاف نماید و یا کتبا مراتب را اطلاع دهد در صورت تغییر نرخ مالیات مشخصه مجددا اطلاع داده خواهد شد.

تبصره ۹ – مودیان مکلفند مالیات املاک مزروعی و عواید عمران خود را در هر سال تا آخر دی بپردازند در صورت عدم پرداخت یک درصد زیان دیرکرد در هر ماه ببدهی آنان تعلق خواهد گرفت ( بکمتر از ۱۵ روز زیان دیرکرد تعلق نمیگیرد و بیش از ۱۵ روز یک ماه محسوب میشود).

تبصره ۱۰ – ادارات دارایی مکلفند پس از ششماه از سررسید پرداخت مالیات و عوارض عمران و عدم تصفیه حساب از طرف مودی بدهی قطعی او را از طریق توقیف محصول یا ملک مودی بر طبق آیین نامه اجرایی مالیاتها استیفاء نمایند.

تبصره ۱۱ – دولت میتواند غله و شلتوک مالیاتی را عینا یا مسعرا بنرخ روز وصول نماید و در صورت وصول عین جنس پرداخت هزینه حمل آن تا دوازده کیلومتر بعهده مودیان و در صورت تجاوز از این مسافت پرداخت مابه التفاوت آن بعهده دولت است.

تبصره ۱۲ – هر گاه در موارد ذیل بین مودیان و اداره دارایی اختلافی حاصل شود کمیسیونی مرکب از فرماندار یا نماینده او و رییس کشاورزی یا نماینده او و یکنفر مالک معتمد محل در اداره دارایی تشکیل و بموضوع مورد اختلاف رسیدگی خواهد شد و رای این کمیسیون برای طرفین قطعی است.

الف – در صورت اختلاف راجع بتشخیص در ممیزی

ب – تخفیف مربوط بآفت.

ج – تشخیص معافیت یا عدم معافیت مالیاتی املاک مسلوب المنفعه.

د – اختلافات مربوطه ببقایای مالیاتی و قرار تقسیط که حداکثر از دو سال تجاوز نکند.

ه – اختلافات مربوط بمیزان مالکیت از لحاظ مالیاتی.

و – تشخیص درآمد مالکانه از روی اوراق ممیزی سابق.

ز – تعیین تکلیف املاکی که اوراق ممیزی ۱۳۰۵ تا ۱۳۱۳ آنها در دست نیست.

(کمیسیون تحقیق میتواند از نظر متخصصین و کارشناسان استفاده نماید)

تبصره ۱۳ – بقایای مالیات مزروعی بماخذ مقرر در ماده ۹ قانون املاک مزروعی و مالیات بر درآمد مصوب تیر ماه ۳۲۸ یک برابر جنس و دو برابر و نیم نقد با در نظر گرفتن معافیت مقرر در تبصره یک ماده مذکور مطالبه و تصفیه خواهد شد.

بقایای املاکی که بعلت شکایت مودیان از سنگینی مالیات جزو جمعی یا اختلافات دیگر که در پرونده آنان منعکس است و تا تاریخ تصویب این قانون تصفیه نشده باشد طبق رای کمیسیون مذکور در تبصره ۱۲ که برای طرفین قطعی است بر اساس عشر درآمد مالکانه دفعتا و در صورت عدم توانایی مودی باقساط وصول خواهد شد.

تبصره ۱۴ – در صورتیکه ممیزی بعضی املاک که از سال ۳۲۸ ببعد بعمل آمده بواسطه عدم تادیه ودیعه مقرره در تبصره یک ماده ۸ آیین نامه شماره ۴۶۹۵ مصوب کمیسیون قوانین دارایی مجلس شورای ملی قطعیت یافته باشد وزارت دارایی میتواند با دریافت مالیات مورد قبول خود نسبت بتجدید نظر آنها اقدام نماید.

تبصره ۱۵ – در صورتیکه مودیان حساب بقایای تا آخر سال ۱۳۳۴ خود را تا ششماه از تاریخ تصویب این قانون تصفیه و یا بوسیله اسناد رسمی تقسیط نمایند از تادیه زیان دیرکرد معاف خواهند بود.