ماده 3 قانون مالیات بر درآمد مصوب 1334

ماده ۳ قانون مالیات بر درآمد مصوب ۱۳۳۴ مصوب ۱۳۳۴,۰۵,۱۰: درآمدهای زیر از تادیه مالیات بخشوده است:

الف – حقوق بازنشستگی – حقوق پایان خدمت – وجوهی که بعنوان حق بیمه یا پس انداز کارمندان دولت بمستخدم پرداخت میشود هزینه سفر و فوق العاده مسافرت و عیدی سالیانه وجوه حاصله از بیمه و جبران خسارات بدنی و امثال آن مزایای غیر نقدی کارگران کارگاهها و کارخانه ها.

ب – درآمد بنگاههاییکه منحصرا بمنظور امور خیریه و عام المنفعه و آموزش و پرورش تشکیل و صرف کارهای عمومی میشود مشروط بر اینکه عام المنفعه بودن مقاصد آنها طبق اساسنامه محرز و رسما بثبت رسیده و ترازنامه خود را مرتبا منتشر نمایند.

ج – املاک و عواید و موسسات آستانه قدس رضوی (ع) و املاک موقوفه مسجد گوهرشاد و آستانه حضرت معصومه و آستانه حضرت عبدالعظیم و شاه نعمت الله ولی و شاه چراغ و مدرسه عالی سپهسالار و املاک شیر و خورشید سرخ و سلطان علی شاه گنابادی مسجد سلطانی تهران.

د – املاک موقوفه که بمصرف امور خیریه و عام المنفعه از قبیل بیمارستان – تیمارستان – و آسایشگاه مسلولین – دبستان – دبیرستان – دانشکده – کودکستان – پرورشگاه یتیمان و آموزشگاهها میرسد نسبت بآن قسمت از درآمد که منحصرا به این قبیل مصارف میرسد و بشرط اینکه عام المنفعه بودن آنها با رعایت نظر واقف بموجب تصویبنامه هییت وزیران قبول شده باشد.

ه– – تا میزان ده درصد عایدات هر شخص یا شخصیت حقوقی که برای مصارف بنگاههای خیریه یا هییت های جمع آوری اعانه که دولت برسمیت شناخته باشد پرداخته شده و از آن بنگاهها یا هییتها رسیدی در دست داشته باشند.

و – درآمدهای حاصله از صنایع یدی ساکنین دهات و ماشین آلات و کارخانجات روستایی واقعه در دهستانها که بمنظور توسعه کشاورزی و صنایع یدی ایجاد شده باشد.

ز – درآمد کارخانجات مولد برق که در دهات و قصبات ایجاد شود بطور دایم و در شهرهاییکه هنوز کارخانه برق دایر نشده برای مدت هفت سال از تاریخ اجراء این قانون.

ح – درآمد دبستانها و دبیرستانها و دانشکده ها و کلاسهای تعلیم و تربیت و ورزش که از طرف مردم تاسیس شود بشرط تصدیق وزارت فرهنگ.

ط – اشخاص و یا موسساتیکه بوسیله تلمبه یا ساختمان سد و ایجاد نهر و حفر قنات جدید و یا چاه عمیق تهیه آب مینمایند نسبت بدرآمد حاصله تا مدت دهسال از تاریخ بهره برداری.

ی – کارخانجات کمپوت سازی – میوه خشک کنی – تهیه لبنیات – پنبه پاک کنی – پیله کشی – پشم شویی – قالیشویی – چایسازی – جوجه کشی از تاریخ بهره برداری تا مدت ۷ سال.

ک – درآمد اراضی خالصه خوزستان که طبق قانون و آیین نامه های مربوطه باشخاص واگذار شده یا می شود تا مدت ده سال از تاریخ بهره برداری.

ل – شرکتهای تعاونی تولید و مصرف و صندوقهای روستایی.

م – اشخاص و شرکتهاییکه برای استفاده از ماشینهای فلاحتی از قبیل شخم – خرمن کوبی – بذرافشانی تشکیل می شود و در مقابل کار انجام شده اجاره یا دستمزد دریافت میدارند منحصرا برای درآمدهای حاصله از استفاده از ماشینهای فلاحتی.

ن – کلیه اشخاصیکه از بودجه دولت یا شهرداری ها حقوق و یا مقرری بگیر هستند نسبت بآن قسمت درآمدیکه از بابت حقوق و مقرری و اجرت و مزایا از خزانه دولت یا صندوق شهرداریها بآنها پرداخت می شود.